Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot

Kaipolaan avataan lounaskahvila Diva

Sairaalan kahvilan yrittäjä Raila Ahonen laajentaa yritystoimintaansa. Maanantaiaamuna kello kahdeksan aukeaa lounaskahvila Divan ovet. Kaipolan tehtaan kupeessa, entisen Turkin huoltamon tiloissa sijaitseva yritys tarjoaa seisovasta pöydästä kotiruokalounasta. Joka päivä itsepalvelutiskillä on niin keittoa, salaattia kuin liha- kala- ja kasvisruokavaihtoehtojakin. Ruoka-annoksia voi ostaa myös mukaan. –Toivon, että lounaasta muodostuu paikan vetonaula. Jos mahaan eivät mahdu seisovan pöydän antimet, voi Divassa nauttia myös kahvikupillisen. Juoman kaveriksi voi ostaa paikan päällä tehtyjä pullia, munkkeja, piirakoita ja muita leivonnaisia. Kakkuja leivotaan tilauksesta myös kotiin vietäviksi. Ahonen toivoo asiakaskunnan muodostuvan niin paikallisista asukkaista, paperitehtaan työntekijöistä kuin ohi kulkevista rekkakuskeistakin. Asiakaspaikkoja on vajaat 30. Apuvoimia tarvitaan Kokin ja tarjoilijan koulutuksen omaava Ahonen aikoo jatkossa olla mukana molempien Divan toimipisteiden arjessa. Sairaalan kahviossa hänellä on apunaan kolme työntekijää, Kaipolassa lounaan valmistaa juuri palkattu kokki. Myös tiskin takana on palkattu työntekijä. Pullien ja munkkien pyörittelyssä apuna on muutama eläkeläinen. –14 vuotta sitten pyöritin yrittäjäkaverin kanssa näissä samoissa tiloissa kahvilaa. Jossain vaiheessa ajatus tänne palaamisesta alkoi houkutella, sillä tiellä nyt ollaan, hän kertoo.