Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Koronavirus Puheenvuoro Jämsäläiset Himos Verotiedot Näköislehti Podcast Live Kaupallinen yhteistyö

Yksi mies otettu kiinni epäiltynä Rosellin puukkotehtaan murrosta – Tutkinnanjohtaja: "Hän on poliisin erittäin vanha tuttu"

Poliisi on edistynyt puukkopaja H. Rosellin murtotutkinnassa. Poliisi teki Tampereella kotietsinnän, jonka yhteydessä otettiin kiinni rikoksesta epäilty tamperelainen vuonna 1974 syntynyt mies. Kiinniotettu mies on tällä hetkellä Jämsässä ja hänen kuulustelunsa aloitetaan perjantaina aamupäivällä. Tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaaren mukaan epäilty on poliisin erittäin vanha tuttu. Tamperelaismiehellä on Välisaaren mukaan huomattavaa omaisuusrikostaustaa. Miestä ei otettu kiinni hänen omasta kodistaan, vaan toisen henkilön luota. Kotietsinnässä ei löytynyt varastettua tavaraa, eikä puukkopaja murrosta epäiltyä toista henkilöä ole vielä tavoitettu. Välisaaren mukaan poliisi pääsi epäillyn jäljille pääosin oman tutkinnan avulla. Etenkin paikalta saatu hyvä valvontakameramateriaali auttoi epäillyn jäljille. –Valvontakameralla ilmenneistä havainnoista löytyi tekijöitä, joita vertaamalla saimme syyn epäillä, että hän on ollut osa tapahtumia. Välisaari sanoo, että epäillyn kuulustelut tarkentuvat perjantaipäivän mittaan. Tutkinnanjohtaja uskoo, että epäilty tullaan pidättämään ja rikoksen selvitystä jatketaan pidätysaikojen puitteissa. Välisaari sanoo, että anastetun omaisuuden ja toisen tekijän jäljille pyritään pääsemään jo viikonlopun aikana, joten tiedossa voi olla lisää etsintöjä aivan lähipäivinä. Onko kyse samoista tekijöistä? Rosellin puukkopajan joulukuisesta murrosta ei ole vielä selvinnyt ratkaisevia asioita. Välisaari sanoo, että tutkinta on edelleen kesken, eikä rikosteknisessä laboratoriossa olevien näytteiden tuloksia ole vielä saatu. Joulukuussa Rosellilla ei vielä ollut valvontakameroita käytössä. –Tekotapa on joissain määrin hyvin samantyyppinen molemmissa tapauksissa. Ei ole poissuljettua, että kyse olisi samasta tekijästä, Välisaari arvioi. Epäillyn kiinniotosta kertoi ensimmäisenä Kuhmoisten Sanomat .