Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Jämsäläiset Himos Näköislehti Podcast Kaupallinen yhteistyö

Ei jäätelökonetta tai sekoittelua kesken pakastamisen –  Itse tehty jäätelö on helppo hellepäivien herkku, nappaa resepti talteen

Kesä ja jäätelö kuuluvat yhteen. Jäätelö syntyy helposti myös kotikeittiössä ilman jäätelökonetta. Tarvikkeet löytyvät helposti lähes joka kaupan hyllyltä. Jäätelöntekoa pari vuotta kotikeittiössään harjoitellut Tommi Tapiainen lupaa, että tällä reseptillä saat pehmeää ja täyteläistä jäätelöä — onnistut takuulla. Jäätelöpohjan voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi sitruunalla, vaniljalla, mustaherukalla tai vaikka kahvilla. Pienen vaivan kotijäätelö 4 dl kuohukermaa 1 tölkki (397 g) kondsensoitua maitoa Mausta oman mielen mukaan Irish Coffee 2 ruokalusikallista voimakkaan makuista viskiä 2 teelusikkaa pikaespressojauhetta Sitruuna 2 sitruunan raastettu kuori (Limoncello-likööriä) Mustaherukka noin 0,5 desiä mustaherukkasosetta Halutessasi voit käyttää mitä tahansa marjoja, mutta kokonaiset marjat jäätyvät, joten soseuta marjat. Tee näin: Laita kerma ja kondensoitu maito kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella seos pehmeäksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun voit tehdä kirjaimen seoksen pintaan. Sekoita joukkoon valitsemasi mausteet. Jos käytät marjoja, kannattaa ne soseuttaa ja siivilöidä soseesta ylimääräinen neste pois. Vain mielikuvitus on makuyhdistelmien rajana. Laita jäätelömassa noin litraiseen laakeahkoon kannelliseen astiaan. Asettele pintaa vasten tuorekelmu ja laita kansi päälle. Kelmu estää kuoren muodotumisen jäätelön pintaan. Anna seoksen jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia. Jos jaat massan pienempiin astioihin, riittää jäätelölle lyhyempi jäädyttämisaika. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoilua.