Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Jämsäläiset Himos Verotiedot Näköislehti Podcast Live Kaupallinen yhteistyö

Jämsäläinen Kaie tekee Suomen toiseksi parasta mehua ja smoothieta

Jämsäläinen Kaie Hakonen ylsi toiseksi lauantaina käydyssä smoothien- ja mehunteon SM-kilpailun finaalissa Helsingin messukeskuksessa. Kilpailu oli tiukka ja tasainen, sillä Hakonen ja voittajana palkittu Liisa Laukkanen saivat tuomareilta tasapisteet. – Kilpailun ratkeaminen venyi ja venyi, kun tuomaristo puntaroi ja mietti lopputulosta. Lopulta he jopa maistelivat meidän annokset uudestaan ennen kuin voittaja julkaistiin, viime vuoden Suomen mestari Hakonen sanoo. Hän myöntää, että kilpailun sijoitus jäi hieman harmittamaan, koska voitto oli niin lähellä. – En kuitenkaan olisi voinut itse tehdä mitään toisin. Omalta osaltani kilpailu meni tosi hyvin ja olen tyytyväinen omiin suorituksiini. Lähes täydellinen maku Kurpitsaa, omenaa, reilusti tuoretta kurkumaa, inkivääriä ja thaibasilikaa. Nämä ainesosat Hakonen valitsi yllätyslaatikosta mehunsa raaka-aineiksi, kun 10 minuutin kilpailuaika alkoi. – Olisin kaivannut vielä mukaan jotain hapanta, kuten tyrniä tai sitruunaa. Se olisi tehnyt mausta täydellisen. Valitettavasti niitä ei ollut mukana kilpailulaatikossa. Kilpailusmoothieta varten hän kasasi tehosekoittimeen mangoa, granaattiomenaa, punaherukkaa, kardemummaa, cashew-pähkinää ja chian-siemeniä. Koristeeksi hän valitsi pähkinärouhetta, ilmakuivattua mustikkaa ja granaattiomenan siemeniä. – Kiire oli melkoinen, kun kokonaisuuden piti koristeluineen olla valmis 15 minuutissa. Käytin ajasta jokaisen sekunnin, että sain koristeltua annokset mieleiseksi. Kurpitsa ahkerassa käytössä Hakonen ei varsinaisesti harjoitellut etukäteen kilpailutilannetta, mutta kotona mehukone ja tehosekoitin ovat jokapäiväisessä käytössä. –  Kurpitsaa käytän kotonakin paljon näin satokauden aikaan, mutta ihan tuollaisia raaka-aineyhdistelmiä en ollut ennen valinnut.