Ladataan
Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Jämsäläiset Himos Verotiedot Näköislehti Podcast Live Kaupallinen yhteistyö

Himoksen ravintoloissa on huomioitu myös vegaanit – Listoilta löytyy burgereita, pizzaa ja kukkakaaliwingsejä

Vegaanisen ruokavalion suosion kasvu näkyy myös Himoksen alueen ravintoloissa. Jokaisesta laskettelukeskuksen alueella olevasta ravintolasta löytyy tällä kaudella myös vegaanista ruokavaliota noudattavan lautaselle täytettä. Listoilta löytyy muun muassa vegaanisia burgereita, pizzaa, kukkakaaliwingsejä, mustapapupihviä ja buffeteista vaihtuvia vegaanisia vaihtoehtoja. – Totta kai vegaanit ja kasvissyöjät on otettu meidän menussa huomioon. Vegaanisia vaihtoehtoja on löytynyt listaltamme nyt parina vuonna. Koen itse tärkeäksi, että otamme kaikki erikoisruokavaliot huomioon, Tupa kitchen & barin keittiöpäällikkö Pekka Vuori kertoo. ”Tämän hetken trendi” Meri Auterinen Ravintola Rinteestä kertoo, että heidän listalleen on täksi kaudeksi kivunnut vegaaninen burgeri. Rinteen buffetista on jo pari talvea löytynyt vaihtoehtoja vegaaneillekin – muutakin kuin salaattipöydän antimia. – Vegaanisille aterioille on jatkuvasti enemmän kysyntää, vaikka aika marginaaliryhmästä on vielä kyse. Kysynnän vuoksi tuomme listalle kasvisburgerin rinnalle vegaanisen hampurilaisen. Kaikki erikoisruokavaliot pyritään huomioimaan, ja burgerit saa myös gluteenittomana. Täysin vegaanista pizzaa ei todennäköisesti tule löytymään ainakaan vielä tällä kaudella Rinteen ravintolasta. – Sitä harkitaan ja testaillaan tässä. Ongelmaksi on muodostunut vegaanisen juuston käyttö. Haluamme, että tuotteemme ovat herkullisia, mutta emme ole löytäneet vielä sopivaa vegaanista juustoa pizzassa käytettäväksi, Auterinen toteaa. Mono Pub & Pizzeriasta sen sijaan saa pizzaa myös vegaanisena. Myös HimosBistro, -Buffa ja -Cafén ravintolapäällikkö Susanna Hietala toteaa kokonaan kasvisperäisen ruokavalion noudattamisen olevan kasvava ilmiö, joka näkyy myös alan messuilla ja ruoantoimittajien valikoimissa. – Kysyntään on reagoitava. Pari vuotta sitten aloimme panostaa kasvisruokaan, mutta viime kaudella toimme listalle ja buffaan myös vegaanisia vaihtoehtoja. Se on selvästi tämän hetken trendi, Hietala kertoo. Vegaaniset vaihtoehdot palvelutuotteita Vegaanisten ruokien menekki on kuitenkin vielä vähäistä verrattuna koko asiakaskuntaan. Vuoren mukaan Tuvassa vegaanisia annoksia ei välttämättä tilata edes ihan päivittäin, mutta toisina päivänä niitä voi mennä sitten senkin edestä. – Se riippuu ihan päivästä. Kyllä liharuoat edelleen tekevät listalta parhaiten kauppansa, ja vegaaneja asiakaskunnasta on arviolta vain 1–2 prosenttia, Vuori laskeskelee. Hietala toteaakin listoilta löytyvien vegaanisten vaihtoehtojen olevan palvelutuotteita. – Kyllä uskaltaisin sanoa, että meillä myydään sesonkiaikaan joka päivä vähintään muutamia vegaanisia annoksia, mutta eivät määrät mitään tolkuttomia ole.