Blogit

Elämäntaparemontti

Miltä nyt tuntuu?

Elämäntaparemontti
Tuire

”Olenko aikeissa tehdä elämäntapamuutoksen? Olen. Enkä kaihda tehdä sitä julkisesti? En. Uskon, että se olisi juuri se kauan etsitty lääke siihen, miksi vihdoinkin onnistuisin. En todellakaan kaihda tehdä elämäntaparemonttiani julkisesti. Olen kolmen lapsen äiti Länkipohjasta, täytän maaliskuussa 31 vuotta ja olen ajatellut, että nyt olisi ne hetket kun viimeistään pitäisi tehdä jotain. Olen ajatellut näin ennenkin.”

Näillä lauseilla aloitin hakemukseni Jämsän Seudun julkaisemaan elämäntaparemontti-ilmoitukseen. Kirjoitin sitä useammassa otteessa, tallensin, taas kirjoitin ja tallensin. Mietin monta kertaa. Olin monta kertaa lähettämässä sitä. Suljin sähköpostin. Kysyin mieheltäni, että kehtaanko? Uskallanko? Hän oli sitä mieltä, että tietenkin. Minä pyrin usein ajattelemaan, että ”Ei se ota jos ei annatakaan”, mutta tässä tapauksessa ajattelin myös ”Ei ne mua valitse kuitenkaan”.

Vaan toisin kävi. Jos olen ihan rehellinen, voin kertoa että järkytyin kun sain sähköpostia missä kerrottiin, että minut on valittu. Ajattelin, että nyt liikutaan sellaisella epätodennäköisyys-asteikolla, että pitää myös lotota. (En lotonnut.) Tämä tyypillinen ajatus ”mua ei koskaan valita mihinkään” oli päällimmäisenä mielessä haun aikana ja sittemmin oikeastaan olin siirtänyt ajatuksen taka-alalle. Jouduin lukemaan saamani sähköpostin muutamaan kertaan ja samaan aikaan, kun mielessä pyöri kauhistus, olisin halunnut kuuluttaa kaikille, että mut on valittu!

Alkujärkytyksen jälkeen asiaa sulateltuani olen aika fiiliksissä. Olen suunnitellut elämäntaparemonttia kauan, olen toki sitä myös yrittänyt toteuttaa jo aikaisemminkin, mutta ah, mikä ihana tekosyy – lapset, ovat vähän sotkeneet suunnitelmia, eikä muutoksista ole tullut pysyviä. Joitain ”pysyviä” asioita elämään on jäänyt jo aikaisemmilta kerroilta, kuten esimerkiksi tieto siitä mitä minun teoriassa pitäisi tehdä, toteutuksen ollessa epämääräistä räpellystä, epäsäännöllistä innostumista silloin tällöin ja niin edelleen. Ruokapuolella tapoihin on jäänyt aamupala. Toki ”repsahduksia” (eli leipää tai pahimmassa tapauksessa ei aamupalaa ollenkaan, vain kahvia…) on ollut mutta suosikkiaamiaiseni jo pitkään on ollut smoothie. Ihan hunningolla en siis ole, vaikka en tiedä paljonko aamiaiseksi nautittu smoothie pelastaa jos päivän kaikki muut ateriat ovat useimmiten enemmän tai vähemmän retuperällä. Odotan innolla millaisen rungon saan ruokavaliolleni ja vielä enemmän sitä, että miten onnistun sen noudattamisessa…

Nyt elämäntilanteeni alkaa olla sellainen, että voin hyvällä omalla tunnolla venyttää napanuoraa myös nuorimmaiseen ja ottaa aikaa opiskelujen lisäksi myös omaan fyysiseen hyvinvointiini. Uskoakseni tämä projekti tulee siis juuri oikealla hetkellä. Vaikka en liikuntaa ole liiemmin ehtinyt vielä harrastaa (kävelylenkkejä lukuunottamatta), tiedän miten se tulee vaikuttamaan vointiini. En epäile yhtään ettenkö tulisi kokemaan jonkinlaisia epätoivon ja katumuksen tunteita tämän vuoden aikana, mutta uskon että positiivinen puoli on painavampi kuin negatiivinen. Tavoitteeni ei ole totaalikieltää itseltäni kaikkea, vaan ryhdistäytyä ja tehdä elämäntavoista sellaisia, että ne ylläpitävät hyvää fyysistä kuntoa, normaalia painoa, hyvää mieltä ja ennenkaikkea – pysyvät yllä. Enkä todellakaan usko, että tämä tulisi olemaan helppoa. Ei, sitä tämä ei varmasti ole, mutta vaikeudethan on tehty voitettaviksi.

On siis aika kaivaa jumppakamat kaapin perältä ja siirtyä suunnitelmista toteutukseen. Tekosyiden aika on nyt ohi.


Blogit

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio