Kiertueensa Jämsästä aloittava Reino Nordin tietää, mitä hän aikoo tehdä läpi elämänsä: "Mä haluun tehdä musiikkia kunnes kuolen" - Elämänmeno - Jämsän Seutu

Kiertueensa Jämsästä aloittava Reino Nordin tietää, mitä hän aikoo tehdä läpi elämänsä: "Mä haluun tehdä musiikkia kunnes kuolen"

Reino Nordin avaa Cara Mia -kiertueen Jämsässä maaliskuun alussa.

17.2.2019 19:00

Lavastajan poika ymmärtää, miltä lava voi parhaimmillaan näyttää. Reino Nordin on lavastajan poika. Se ei riitä, että artisti kuulostaa hyvältä, vaan kaiken muukin pitää toimia.

–Se ei voi olla niin, että joku vaan ampuu savua ilmaan. Kun tekniikka on kunnossa, sitä myös laulaa paremmin.

Nordin sanoo, että aiemmin hän hakkasi päätä seinään sen takia, ettei keikka ole pelkkä savukone ja valoja päälle pois.

–Nyt, kun mulla on kokemusta isommista lavoista, voin tuoda jengille tunnelmallisen ja räjäyttävän shown. Kokonaisuuden hiominen on ollut pitkään pöydällä, mutta nyt tuntuu, että kaikki saadaan näyttämään siltä, miltä sen pitääkin.

Helmikuun 8. päivänä julkaistun uuden levyn Cara Mia mukana Nordinin keikoilla koetaan muutakin kuin uusia biisejä. Artistin mukaan uusi live on isompi ja etenkin näyttävämpi.

–Kaikkea on enemmän ja se on kauniimman kuuloista. Ei kukaan ole aiemminkaan valittanut, mutta itseä pitää haastaa, Nordin naurahtaa.

Nordin paljastaa, että hänellä saattaa mennä fiilis jostain aivan pienestä asiasta. Pienet virheet ovat niitä, joita muut kuin laulaja itse ei huomaa.

–Oma perfektionismi helähtää, jos joku lamppu ei syty juuri oikealla hetkellä. Sitten kun kaiken saa ihan minttiin, sen kyllä huomaa.

Cara Mia sopii korvamadoksi

HimosAreenan yleisö onkin yksi ensimmäisiä, joka pääsee tutustumaan Nordinin uuden kiertueen menoon. Maaliskuun ensimmäisenä perjantaina Nordin vetää Cara Mia Live -kiertueensa avaussetin Jämsässä.

–Odotan kiertuetta todella paljon. Pari kuukautta tässä on ollut, että on vaan saanut kotona laulaa suihkussa. Onneksi lomat on lusittu ja pääsee töiden pariin.

Kiertue kantaa albumin nimeä, jonka kantavaksi teemaksi Nordin mainitsee asiat ja ihmiset, jotka ovat hänelle elämässä kaikkein rakkaimpia. Antaudun-levyyn verrattuna Cara Mian materiaali on Nordinin mielestä vielä rehellisempää ja avoimempaa.

–Kyynelten virta -kappale on teemaltaan semmoinen, jonka olen kauan halunnut kirjoittaa. Se liittyy kuolemaan ja sen hyväksyntään.

Omat laulunsa kirjoittava artisti ei nosta yhtä kappaletta ylitse muiden, mutta illan viimeiseksi hitaaksi discossa hän valitsisi Mä kuuntelen -biisin.

–Siinä on sellainen halivoima läsnä.

Hän kuitenkin uskoo, että Cara Miasta on parhaaksi korvamadoksi.

–Toivon, että se jää ihmisille päähän pyörimään.

Kun Nordinia pyytää kuvailemaan Cara Mian musiikkia kolmella sanalla, hän uppoaa syvälle tunteisiin.

–Rakkaus, intohimo ja armo.

"Himoksella on kiva vetää"

Himoksesta Nordinilla on pelkkää hyvää sanottavaa. Sopivan kokoinen ja pimeä sali on artistin mielestä helppo laittaa toimimaan.

–Himoksella on kiva vetää. Kun salin saa täyteen, fiilis on katossa. Siellä on myös hyvä pa, äänentoistoa kiittelevä Nordin toteaa.

Jämsässä Nordinin voi nähdä myös rinteessä. Lumilautailua harrastava mies kertoo, että hänen koko perheensä on innostunut mäkisportista.

–Just käytiin Talmassa, ja lapsetkin vetivät laudalla. Kovasti vaatimusta on perheen suunnalta, että skimbaamaan pitäisi lähteä. Ehkä Himos voisi olla, vaimo siellä on käynytkin enemmän.

Nordin sanoo, että lasketteluharrastuksen lisäksi perhe viettää yhteistä aikaansa muun muassa pelaamalla lautapelejä ja laskemalla pulkkamäessä.

–Mä olen myös meidän perheen pieruhuumorivastaava, kuten monesti isät ovat.

Kotonaan Nordin löytyy usein pianon edestä. Hänen yksi suunnitelmistaan lähitulevaisuudessa on vetää akustista pianosettiä festarilavalla.

–Piano on myös sävellysväline. Olen tunteella soittaja, joten piano sopii siihen hyvin. Teen paljon akustisia teoksia.

Joskus Nordin sanoo pimputtelevansa pianolla sävellyksiä, joiden ei ehkä edes ajatella kulkeutuvan mihinkään sen kummemmin. Joskus on käynyt tosin niin, että vaikka Nordin itse ei löydä sävellykselle paikkaa, joku muu voi sen tehdä.

Esimerkiksi Nordinien lapsen kummi, tankotanssijana tunnetuksi tullut Oona Kivelä kuuli Nordinin pianosävellyksen ja halusi sen omaan esitykseensä.

–Sitten se piti äänittää.

Muiden tarinoiden tulkitsijasta muusikoksi

Nordin on tehnyt urallaan paljon erilaisia töitä. Hänet tunnetaan näyttelijänä, mutta nyt musiikki on se, mitä mies haluaa tehdä.

–Näyttelijänä ne ovat aina muiden tarinoita, mutta nyt saan tehdä mitä itse haluan, kirjoittaa tekstit ja suunnitella shown.

Se, että saa tehdä, on tärkeää, mutta myös se, että nyt Nordin on päässyt siihen pisteeseen, että hän ennen kaikkea osaa ja etenkin tietää, mitä hän itse haluaa.

Pitkän tähtäimen tavoitteena hänellä on vetää keikka stadionilla, koska se on isointa, mitä Suomessa voi tehdä. Nordinin mielestä iso popshow on suuri ammattimainen haaste, mihin pitää tähdätä. Vaikka voisi se aivan yhtä hyvin olla pientä ja herkkääkin.

Oli paikka mikä tahansa, yksi asia on varma.

–Mä haluun tehdä musiikkia kunnes kuolen. Voin mä kaikkea muutakin tehdä, kunhan hinnasta sovitaan, hän nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos