Amerikkalaisen taidekirjasuunnittelijan John Hubbardin elämä teki täyskäännöksen, kun hän osallistui pitkin hampain eräisiin syntymäpäiväjuhliin: ”Muutto Suomeen oli minulle itsestäänselvyys” - Elämänmeno - Jämsän Seutu

Amerikkalaisen taidekirjasuunnittelijan John Hubbardin elämä teki täyskäännöksen, kun hän osallistui pitkin hampain eräisiin syntymäpäiväjuhliin: ”Muutto Suomeen oli minulle itsestäänselvyys”

John Hubbard on tehnyt 26 vuotta töitä kirjasuunnittelijana. Muutto Suomeen vähensi töitä, mutta paransi elämänlaatua.

– En puhu juurikaan Suomea, koska suomalaiset haluavat minun puhuvan heidän kanssaan englantia. Parasta kielikylpyä saan kuitenkin tyttäreltämme. Mikään kielikurssi ei pystyisi päihittämään sitä, John Hubbard kertoo.

6.5.2020 17:00

Kuka?

John Hubbard

Kotoisin Yhdysvalloista, Seattlen Mercer Islandilta.

Asuu puolisonsa ja tyttärensä kanssa Jämsänkoskella.

Erikoismerkki kirjasuunnittelun yrittäjä, suunnittelija ja luova johtaja.

Tehnyt 26-vuotisen uran kirjasuunnittelijana. Työskennellyt muun muassa Marquand Books -kustantamossa taidekirjasuunnittelijana ja johtavana suunnittelijana.

Hänen suunnittelemansa kirjat ovat voittaneet lukuisia palkintoja, kuten Leonardo da Vinci – The Mechanics of Man on palkittu Britannian parhaana kirjana. (Winner of the British Book Design and Production Awards)

Suunnitellut elämänsä aikana satoja kirjoja. Tekee tällä hetkellä suunnittelutyötä monipuolisesti suunnitellen kaikkea taidekirjoista lastenkirjoihin ja cd-levyjen kansiin.

Harrastaa kokeellisen musiikkia erilaisina projekteina, kuten John & Petri -kokoonpanolla, sekä äänen ja liikkuvan kuvan yhdistämistä Instagramissa nimellä John of Finland.

John Hubbard istuu farkkukankaisessa ajan patinoimassa nojatuolissa leveästi hymyillen. Nojatuoli on kulkenut pitkän matkan ennen kuin se on päätynyt jämsänkoskelaisen omakotitalon kalustoon.

Eikä tuoli suinkaan ole ainut Atlantin halki Suomeen kulkeutunut asia. Työhuoneen seiniä kiertää lukematon määrä kirjoja, joiden kansien väliin kätkeytyy Hubbardin elämäntyö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos