Galleria Pässin ensimmäinen näyttely on pystytetty - Elämänmeno - Jämsän Seutu

Pronssiveistäjä paperin maailmassa: Kuvanveistäjä Sonja Vectomovin näyttely avaa Galleria Pässin

Pronssiveistoksistaan tunnettu Sonja Vectomov tekee myös paperimassaveistoksia.

Kuvanveistäjä Sonja Vectomovin uusimpiin töihin kuuluu neljän elementin vesi ja tuli. Näyttely Paperia paperia on tällä marraskuuhun asti esillä Pässinmäen Galleria Pässissä.

16.7.2020 21:00

Sonja Vectomov

Syntynyt 1957 Hradec Kraloven kaupungissa Tshekissä, mutta asunut Suomessa vuodesta 1982.

Opiskellut Prahan taideteollisessa kuvanveistokoulussa. Opintoja Jyväskylän yliopistossa pääaineena graafinen suunnittelu. Valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteiden maisteriksi pääaineena taidepedagogiikka.

Vectomov on mukana Pieni Vaellus -taiteilijatyöryhmässä ja Tätitrio-ryhmässä, joka järjestää lapsille monitaiteellisia performanssityyppisiä esityksiä ja taidetyöpajoja.

Vectomovin uran kohokohtia on ollut Tshekissä Hradek Kraloven kaupungissa 2011 ollut näyttely, jonka avasi suurlähettiläs Päivi Hiltunen-Toivio, Korpilahden Höyrygalleriassa ollut oma näyttely Läsnäoloa vuonna 2017 ja Suomen kulttuurikeskus Stella Polariksessa Tshekin Zihobcessa ollut näyttely 2018. Myös isojen veistosten paljastamistilaisuudet ovat jääneet hyvin mieleen.

Tehnyt viime vuosina monia pronssiveistoksia tilaustyönä. Julkisesti esillä muun muassa pronssiveistokset Hanna Parviainen (Säynätsalo), Reidar Särestöniemi (Särestöniemi), Wivi Lönn (Jyväskylä)ja Uittojätkä (Jämsänkosken Pässinmäki).

On ollut mukana monissa lapsille ja nuorille tarkoitetuissa kulttuuriprojekteissa, esimerkiksi antanut päiväkodin työntekijöille opetusta kuvataidekasvatuksesta.

Jämsänkosken Pässinmäelle on avautunut uusi galleriatila Galleria Pässi, jonka ensimmäisessä näyttelyssä on esillä jyväskyläläisen Sonja Vectomovin paperimassaveistoksia.

Galleriassa tulee olemaan tulevaisuudessa vaihtuvia näyttelyitä, joiden yhdistävänä teemana on paperi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos