Koskelan tapahtumat koskettavat ihmisiä ympäri Suomen – Myös Jämsässä osallistutaan perjantaiseen tapahtumaan - Elämänmeno - Jämsän Seutu

Koskelan tapahtumat koskettavat ihmisiä ympäri Suomen – Myös Jämsässä osallistutaan perjantaiseen tapahtumaan

Perjantaina 5. maaliskuuta järjestetään valtakunnallinen Kynttilä Koskelan uhrin muistolle -tapahtuma, johon myös Jämsässä osallistutaan.

Entisen Seppolan koulun laakealle tontille mahtuu kynttilöitä. ­

3.3. 11:28

Jämsäläinen Mika Lampinen näki pari päivää sitten Facebookissa julkaistun tapahtumailmoituksen Kynttilä Koskelan uhrin muistolle - SEIS KIUSAAMINEN & VÄKIVALTA.

Hän selasi tapahtumasivulle julkaistujen kuntien nimilistaa ja huomasi, että Jämsää ei ole mainittu. Mies otti heti yhteyttä kaupunkiin ja selvitti, voiko tällaiseen osallistua.

Jämsän kaupungilta näytettiin vihreää valoa Lampisen ajatukselle, joten perjantaina kello 18– 20 välillä kynttilöitä sytytetään Seppolan koulun tontilla Keskuskadun vieressä.

– Kaupunki ei ole tässä mukana sen enempää, mutta sain sieltä luvan. Yleisötapahtumaa tästä ei tehdä, mutta perjantaina jokaisella on mahdollisuus käydä laskemassa tontille kynttilä.

Paikalle tulijoita pyydetään muistamaan koronaohjeistukset. Maskin käyttö on suotavaa, myös parin metrin turvavälit on hyvä pitää.

Lampinen on itse paikalla auttamassa ihmisiä, ja hän myös yrittää löytää tahon, joka voisi mahdollisesti toimittaa kynttilöitä heitä varten, joilla ei sellaista ole entuudestaan.

– Mietin, kun tontti on iso, että saisiko siihen tampattua sellaisen spiraalisydämen, joka suurenisi sitä mukaa, kun kynttilöitä tulee. Siitä tulisi todella kaunis.

”On harmi, että maailma kärsii”

Koskelan traagiset tapahtumat ovat koskettaneet syvästi myös Lampista.

Mies toivoo, että tämänkaltaisella yhteisöllisellä tapahtumalla ihmisiä saataisiin jollain tavalla yhdistettyä. Kaiken pohjana on toive siitä, että Koskelan kaltaisia tragedioita ei enää pääsisi tapahtumaan.

–  On harmi, että maailma kärsii. Minusta tuntuu, että koronankin takia ihmiset ovat nyt enemmän erillään.

Lampinen sanoo, että kynttilät voi jättää palamaan yöksi ja hän korjaa ne pois lauantaina.

Koskelan teinisurma

Koskelan teinisurma tapahtui Helsingin Koskelassa 4. joulukuuta 2020.

Henkirikoksen uhri oli 16-vuotias poika.

Poliisi epäilee tekijöiksi kolmea vuonna 2004 syntynyttä poikaa, jotka vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa 10. joulukuuta murhasta epäiltyinä.

Tekijät ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

Keskiviikkona 3.maaliskuuta oikeudessa kuultiin loppulauselmat. Syyttäjät vaativat kolmelle syytetylle 16-vuotiaalle pojalle murhatuomioita. Kaksi syytetyistä on myöntänyt törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen, yksi taas perusmuotoisen pahoinpitelyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos