Asuminen halpaa ja ratsastus ilmaista – Lukion ratsastuslinja vetää opiskelijoita Oulusta saakka: ”Ketään ei jätetä yksin, olemme sellaisia varahuoltajia” - Elämänmeno - Jämsän Seutu

Asuminen halpaa ja ratsastus ilmaista – Lukion ratsastuslinja vetää opiskelijoita Oulusta saakka: ”Ketään ei jätetä yksin, olemme sellaisia varahuoltajia”

Kuhmoisissa valmistui pikavauhdilla uusi koulurakennus. Pirkanmaahan tämän vuoden alussa liittyneellä kunnalla ja sen yhtenäiskoululla on taskussaan yksi valttikortti, jota monen nuoren ratsastusta harrastavan on vaikea ohittaa.

Kuhmoisten yhtenäiskoulun yhteydessä toimii ratsastuslukio. Kuhmoislainen Anna-Sofia Koli (oikealla) ja Porvoosta kotoisin oleva Aino Lindroos hellivät Belinde-tammaa. Ratsastuskurssiin kuuluu teoria sekä ratsastusta. Opetus on ilmaista.

28.12.2021 16:00

Voiko lukio-opiskelu olla näin kivaa, ja voivatko oppilaat odottaa malttamattomina loman loppua? Kyllä, ainakin Kuhmoisissa.

Kunnalla ja sen yhtenäiskoululla on taskussaan yksi valttikortti, jota monen nuoren ratsastusta harrastavan on vaikea ohittaa. Tavanomaisten opintojaksojen lisäksi koulussa voi suorittaa ratsastus- ja hevosopintoja, jotka luetaan osaksi tutkintoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos