Tieto Kaipolan tehtaan sulkemisesta lamautti Jari Myyryn hetkeksi: ”Kahden kuukauden jälkeen aloin olla henkisesti aika rikki ja tajusin, että ainut jarru tulevaisuuteni suhteen olin minä itse”

Jämsänkoskelainen Jari Myyry valmistui pari viikkoa sitten lentokoneasentajaksi. Katseen kääntäminen tulevaisuuteen vei UPM:n Jokilaakson tehtailla reilun parinkymmenen vuoden uran tehneeltä mieheltä oman aikansa.

UPM:n Kaipolan tehtaan entinen prosessityöntekijä Jari Myyry kouluttautui irtisanomisen jälkeen uuteen ammattiin, lentokoneasentajaksi. Myyry olisi mielellään työskennellyt tehtaalla eläkeikään asti, mutta uusi uravalinta tuntuu miehestä nyt hyvältä. ”Meillä oli Kaipolassa tosi hyvä työporukka. Ehdimme tehdä sillä kokoonpanolla samassa vuorossa töitä pari vuotta. Kyllä se oli aika haikeaa, kun porukka tehtaan alasajon vuoksi hajosi”.

13.4. 16:00

Jämsänkoskelainen Jari Myyry, 46, valmistui kaksi viikkoa sitten lentokoneasentajaksi. Uudelleen kouluttautuminen ei ollut Myyrylle pitkään hautunut haave tai läpihuutojuttu, vaan rehellisesti sanottuna enemmänkin pakkorako.

”En ole sellainen tyyppi, joka vaihtaa mielekkään työn koulunpenkkiin ihan vain vaihtelun vuoksi. Olisin viihtynyt varmasti työurani loppuun saakka paperimiehenä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos