Harrasteautojen näyttely Seven Garage Day kasvaa ja siirtyy Myllymäestä Himokselle

Lauantain näyttelyyn on ilmoittautunut yli sata näytteilleasettajaa.

Lauantaina tämä halli on täynnä autoja. Seven Garage Dayta järjestävätSatu Hevonkoski, Markku Saviaho, Lars Kivistö ja Jasso Pesonen.

24.5. 17:00

Jo kolmatta kertaa järjestettävä harrasteautojen näyttely Seven Garage Day ottaa tänä vuonna ison harppauksen eteenpäin, kun näyttely järjestetään oman tallin pihan sijaan Himoksella.

Himoksen festivaalialueen teltassa ja osin kentällä järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli sata näytteilleasettajaa.

Tapahtumaa järjestää neljän hengen ydintiimi: Jasso Pesonen, Satu Hevonkoski, Markku Saviaho ja Lars Kivistö.

Pesonen myöntää suhtautuneensa ensin Himokselle siirtymiseen hieman epäillen. Aloite tuli vain muutama kuukausi sitten Himoslomilta, missä etsittiin uusia tapahtumia alkukesään. Seven Garage Day on kerännyt kahtena vuonna Myllymäen teollisuusalueelle satoja kävijöitä. Kun Himokselta tarjottiin aluetta tapahtuman järjestämiseen, Saviahon mukaan päätös oli lopulta helppo.

”Suurin osa näytteilleasettajista tulisi joka tapauksessa Himokselle yöpymään”, Saviaho perustelee.

Myös Himoksen vetovoima ja keskeinen sijainti vaikuttivat siirtymiseen. Kauimmat näytteilleasettajat tulevat Oulusta.

Järjestäjät ovat tänä vuonna yrittäneet madaltaa tapahtuman osallistumiskynnystä. Mukaan voi ilmoittautua, vaikka esimerkiksi rakentaminen esimerkiksi olisi vielä kesken. Tapahtuma on niin osallistujilleen kuin katselijoille ilmainen.

Paikalle tuleviin autoihin pääsee tutustumaan etukäteen tapahtuman Facebook-sivulla.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Teltassa valaistukselle huomiota

Pesosen mukaan Himoksen telttaan mahtuu noin 70 autoa. Telttaan ei haluta myöskään tunkemalla tunkea autoja, jotta autoista pystyy ottamaan valokuvia.

Hämärä teltta sopii hyvin näyttelypaikaksi, jotta esimerkiksi autojen valot pääsisivät myös oikeuksiinsa.

Loput autot sekä moottoripyörät ovat näytillä teltan ulkopuolella. Paikalle on tulossa myös joitakin Himos Truck Shown hengessä heinäkuun tapahtumaa mainostavia isoja ajoneuvoja.

Himokselle siirryttäessä tapahtuma laajentaa iltaohjelmaansa. Perjantaina Areenalla on Seven Garage Dayn viralliset etkot, joilla esiintyy bilebändi Remix. Lauantaina tapahtuman virallisilla jatkoilla esiintyy eurodiskoyhtye Chorale ja Dj Etutukka. Dj on myös teltassa tuomassa tapahtumaan tunnelmaa.

Areenan ilta-ohjelmaa lukuunottamatta näyttely on koko perheen tapahtuma.

Järjestäjillä on tapahtumalle jo pidempiaikaisiakin suunnitelmia. Jos lauantain tapahtuma sujuu hyvin, ensi vuonna näyttelyä on tarkoitus laajentaa kaksipäiväiseksi.

Seven Garage Day Jämsän Himoksella festivaalialueella lauantaina 28.5. klo 14-20. Palkintojen jako klo 21.00 Areenalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos