Riemuylioppilas Leena Ylä-Mella muistelee, että jonkun luokan tuplaaminen oli enemmän sääntö kuin poikkeus: ” Lintsasimme koulusta ja istuimme torikulman baarissa” – Katso ylioppilaiden ryhmäkuva vuodelta 1972

Tämän vuoden riemuylioppilaat ovat saaneet valkolakin vuonna 1972. Jämsäläinen Leena Ylä-Mella muistelee lukioaikoja hymynkare suupielessään.

Leena Ylä-Mella pääsi ylioppilaaksi 50 vuotta sitten. Hän muistuttaa kaikkia tuoreita ylioppilaita, ettei maailma kaadu siihen, jos ensimmäinen jatko-opiskelupaikka osoittautuukin hudiksi. ”Lähin itsekin opiskelemaan lukion jälkeen ensin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyä yliopistoon, mutta vaihdoin kotiteollisuusopettajan opintoihin kesken kaiken. En ole katunut sitä päätöstä hetkeäkään.”

2.6. 10:00

Mustavalkoisen ryhmäkuvan alimmalla rivillä istuva Leena Ylä-Mella hymyilee ylioppilaslakki päässään kameralle. Kuvassa on Ylä-Mellan lisäksi 62 tuoretta Jämsän yhteislukion ylioppilasta. Kuva on otettu 50 vuotta sitten, eli vuonna 1972. Kuvan ylioppilaat ovat tämän vuoden riemuylioppilaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos