Perinnepäivät & ajot -tapahtuma on täällä taas kahden koronavuoden jälkeen – Pomona täyttyy viikonloppuna vanhoista kulkupeleistä, käsityöläisistä ja rompetorin aarteista

Suur-Jämsän perinnepäivät & ajot -tapahtumassa pääsee seuraamaan erilaisia työnäytöksiä.

6.6. 15:30

Suur-Jämsän perinnepäivä & ajot -tapahtuma järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen. Vanhan ajan tunnelmaan virittäydytään kaksipäiväisen tapahtuman puitteissa ensi viikonloppuna 11.–12. kesäkuuta. Tapahtuma järjestetään valtateiden risteysalueen läheisyydessä sijaitsevassa Pomonassa.

”Koronan vuoksi tapahtumaa ei ole järjestetty parina viime kesänä. Toivotaan hyvää ilmaa, jotta väkeä tulisi mahdollisimman paljon paikalle. Nähtävää ja koettavaa kyllä riittää”, Susanna Kivelä Suur-Jämsän Moottoriklupista kertoo.

Tapahtumassa on luvassa paljon ohjelmaa. Tuttuun tapaan esillä on ihmeteltävää vanhoista ajoneuvoista aina perinteisten käsityöläisten tuotoksiin. Kumpanakin päivänä kävijät pääsevät seuraamaan työnäytöksiä. Tietysti tapahtumassa on myös rompetori, josta voi tehdä löytöjä.

”Jotain ”uusia” koneita on tietysti myös esillä, ja varmasti työnäytöksissäkin vaihtelua edelliskertoihin.”

Museoajoneuvotarkastajat ovat myös paikalla kumpanakin päivänä.

Arkistokuva. Eurajoelta saakka Perinnepäiville saapunut Seppo Hannula näytti muutama vuosi sitten, kuinka naula taotaan perinteisin menetelmin.

Varsinaiset Suur-Jämsän ajot starttaavat lauantaina kello 11. Ajoihin voi ilmoittautua vielä tapahtumassakin, mutta etukäteen ilmoittautujat pääsevät kisaan hieman huokeammin.

Sunnuntaina on luvassa traktorikilpailu, joka starttaa kello 11. Myös traktorikisaan voi ilmoittautua tapahtumassa.

”Usein Pomonassa on tapahtuman aikaan käynyt sellainen tuhat ihmistä. Toivotaan, että pääsemme tänä vuonna samaan tai ylikin”, Kivelä toteaa.

Tapahtuman järjestää Suur-Jämsän Moottoriklupi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos