Mansikan satokausi parhaimmillaan – Satoa saadaan kuitenkin vielä elo-syyskuussa

Mansikan ensimmäinen sato Uusi-Riihijärven tilalla Jämsänkoskella saatiin kasvihuoneesta kesäkuun puolivälissä.

Uusi-Riihijärven tilan emäntä Heli Raunio kertoo, että mansikkaa on tilalla kasvatettu seitsemän vuotta.

8.7. 16:00

Jämsänkoskelaisella Uusi-Riihijärven tilan mansikan Polka-lajikkeen satokausi alkoi eilen keskiviikkona 6. heinäkuuta. Polkaa saadaan noin neljän viikon ajan.

Satoa mansikasta syyskuun loppuun saakka

Polkan satokauden jälkeen kesällä kypsyvät muut tilan mansikkalajikkeet Alexia, Faith, Malwina ja Sonata. Satoa mansikasta tilalla saadaan syyskuun loppuun saakka, sillä kasvihuoneessa kasvavat mansikat alkavat kypsyä elokuun puolessavälissä. Mansikkalajikkeita on monta, jotta saadaan satoa tasaisesti kesän ajan.

”Kaikki mainitut mansikkalajikkeet sopivat hyvin pakastettavaksi, mutta myös syöntimarjoiksi”, sanoo Heli Raunio, Uusi-Riihijärven tilan emäntä.

Tilalla eläimiä lasten ja isompienkin iloksi

Tilalla viljellään lisäksi perunaa, hernettä, sipulia, vadelmia, porkkanaa ja viljaa. Mansikkaa on viljelty tilalla seitsemän vuotta.

Uusi-Riihijärven tilalla on töissä ukrainalaisia poimijoita. Etualalta lähtien: Natalia Manolii, Julia Kochur, Maxsym Kovbasa, Irina Kochur, Oksana Kovbasa ja Oksana Chepova.

Tilalla on mansikanpoimijoita omasta takaa, sekä suomalaisia että ukrainalaisia ja ainakin Polkaa voi tulla poimimaan myös itse. Tilalla toimii myös kahvila ja siellä on eläimiä. On lampaita, vuohia, kaneja ja hevosia. Tarkoituksella, että niihin voivat käydessään tutustua sekä lapset että aikuiset.

Mansikan hinta noussut tuotantokustannusten myötä hieman

Raunio kertoo, että elintarvikkeiden hinnannousu näkyy mansikan hinnassa jonkin verran, koska tuotantokustannukset ovat nousseet.

Tilalta tapahtuvan myynnin lisäksi, tilan tuotteita viedään lähiseutujen kauppoihin Jämsään, Jämsänkoskelle, Korpilahdelle, Keuruulle, Petäjävedelle ja Jyväskylän Seppälään. Tuotevalikoima vaihtelee myymälöittäin.

Jämsäläiset Rika Myllysilta sekä Jasmin ja Julia Myllysilta viihtyivät torstaina 7. heinäkuuta Uusi-Riihijärven tilan mansikkamaalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos