Osallistujia ympäri maailman: Suinula hurmasi kansainväliset vieraansa

Suinulan kyläyhdistys tarjosi vierailleen ainutlaatuisen kokemuksen suomalaista elämää.

Marja-Riitta Laukkarinen ja Tamara Paavilainen pitivät aloituspuheenvuorot. Paavilaisen esittelyt kertoivat Suinulaan saapuneen vieraita ympäri maailman.

21.7. 19:00

Suinulaan kokoontui torstaina 14.7. kansainvälinen joukko vieraita tutustumaan kylän elämään ja nähtävyyksiin.

Alajärvi, Stuttgart, Hampuri, Koskenpää, Köln, Homs, Bagdad, Kinkomaa, Vilna, Harkova ja monet muut maailman paikat vilahtelivat Tamara Paavilaisen esitellessä Suinulan kylätalolle kokoontunutta väkeä.

”Kokemuksena tämä paikalliseen elämään tutustuminen on vieraillemme ainutlaatuinen”, Paavilainen kommentoi leveästi hymyillen.

”Meillä on aiheena elämä pikkukylässä. Myös osa vieraistamme on pienistä kylistä kotoisin, joten saamme tilaisuuden vertailla elämää ainakin suomalaisen ja saksalaisen pikkukylän välillä”, Paavilainen ennakoi.

Tilaisuus pidettiin suomen kielellä. Isossa joukossa tulkkaajia ja auttajia löytyi vaikean paikan tullen, eikä kenenkään tarvinnut yksin miettiä mihin keskustelut soljuivat.

Vierailu veti Suinulan kylätalon salin täyteen.

Ajatus vierailusta oli lähtöisin Jämsästä. Viikottain kokoontuva saksalainen kantapöytä ja Ilo-kielikahvila olivat toivoneet käyntiä Suinulaan, eikä kylällä kauan mietitty hienojen puitteiden esittelemistä vieraille.

”Käydään tässä ainakin kotiseutumuseolla ja Nysällä. Tämän lisäksi vietetään rentoa yhdessäoloa, tulistellaan ja sen semmoista”, Suinulan kylätoimikunnan puheenjohtaja Marja-Riitta Laukkarinen kertoi kesäisen päivän ohjelmasta.

”Kaikille avoimeen tilaisuuteen tuli ennakkoilmoittautumisia ainakin 24. Mukaan tulee vielä jonkun verran paikallisiakin ja ilmoittautumattomia”, Laukkarinen arvioi.

Suinulan kyläyhdistyksen Marja-Riitta Laukkarinen ja Kari Moisio miettivät hymyssä suin aktiivista kyläänsä.

Suinula on valittu Keski-Suomen vuoden kyläksi vuonna 2022.

Suinulassa vieraat saivat kosketuksen aidon suomalaisen pikkukylän elämään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos