Kajolla opittu uutta –  Saatu uusia tuttuja ja myös rentouduttu

Suomen partiolaisten suurleiri Kajolla 15.– 23. heinäkuuta Evolla Jämsän jokipartiolaiset ovat tähän mennessä oppineet uusia asioita, tutustuneet uusiin ihmisiin, on myös juhlittu ja syöty hyvin.

Partiossa opitaan uusia asioita ja muun muassa ryhmässä toimimista.

22.7.2022 12:00

Tiistain vierailupäivänä 19. heinäkuuta leiriä esiteltiin läheisille ja saatiin täydennystä, muun muassa herkkuvajaukseen. Illan päätteeksi vietettiin keskiäisiä pelaamalla mobiilipeliä, jossa opeteltiin toimimaan yhdessä isossa ryhmässä tutustuen uusiin leiriläisiin.

”Keskiviikkona 20. heinäkuuta oli tarpojien toinen disko. Hittibiisien kajahtaessa leiriläiset ryntäsivät tanssikentälle krebaamaan. Sitä ennen leirissä laitettiin lilaa luomeen ja blingblingiä poskeen”, sanoo Minna Helsingius, Jämsän Jokipartion vartionjohtaja.

Yleisö velloi musiikin tahtiin ja tunnelma oli taivasta korkeammalla. Alkuillan disko oli tarkoitettu tarpojaikäisille, eli nuoremmille leiriläisille. Myöhemmin alkoi retrodisko täysi-ikäisille.

Erään 23-vuotiaan diskoilijan kommentti oli, että tämä on parempaa kuin festarit. Tunnelma on mahtava, kun ihmiset voivat bailata ilman päihteitä.

Alkuillan disko oli tarkoitettu tarpojaikäisille, eli nuoremmille leiriläisille. Myöhemmin alkoi retrodisko täysi-ikäisille.

Ennen diskoa laitettiin lilaa luomeen ja blingblingiä poskeen.

Koska aikuiset mahdollistavat upean leirikokemuksen nuorille, heille on rakennettu leirille omia huolenpitopaikkoja. Johtajakahvilaan saattoi mennä vaikka pizzalle tai munkkikahveille, pesulassa pääsi saunomaan ja tarjolla on myös hierontaa, kasvohoitoja ja jalkakylpyjä.

Elämälaaksossa testattiin muun muassa mitä sammakkolajia muistutetaan. Useimmat taisivat löytää eniten itsestään mölysammakon piirteitä. Lisäksi aiheutettiin uusi pandemia, onnistuttiin pitämään Pertti hengissä rankan koulupäivän, välituntien ja kotitöiden aiheuttamista energiavajeista huolimatta.

Tulevaisuuslaaksossa leiriläiset kulkivat erilaisia tulevaisuuden polkuja ja pääsevät pohtimaan millaista tulevaisuutta he rakentavat. Tulevaisuustaidot-polulla koettiin muun muassa tulva, josta selvitään vain yhteistyötaidoilla ja ympäristö-polulla selvitettiin valintojen merkitystä ilmastonmuutoksen etenemiseen. Muut polut olivat ruoka-, teknologia-, yhteiskunta- ja kiertotalousteemaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos