Jämsän seurakunta kerää tänä jouluna ruokalahjoituksia ensi vuonna jaettavaksi – ”Monissa perheissä on tulossa tiukka talvi”

Ruoka-avun tarve on lisääntynyt Jämsässäkin. Kuvituskuva.

11.12.2022 19:00

Jämsän seurakunta järjestää tänä vuonna ensi kertaa Tuo oma lahjasi seimen äärelle -joulukeräyksen. Keräykseen voi osallistua ruokalahjoituksella, jonka voi keräyksen nimen mukaisesti jättää seimen äärelle jouluaaton hartaustilaisuuksien yhteydessä tai vaihtoehtoisesti kirkkoherranvirastoon.

Lahjoituksia ei tarvitse paketoida, sillä ruokatavara jaetaan diakoniatyön kautta sitä tarvitseville ensi vuoden aikana. Keräykseen voi tuoda esimerkiksi säilykkeitä, kuivatarvikkeita ja muita hyvin säilyviä elintarvikkeita.

EU:n ruoka-apua ei enää ole saatavilla, joten seurakunta on jakanut avun tarvitsijoille kauppojen lahjoittamaa ja seurakunnan itse hankkimaa ruokaa. Avun tarve kasvaa koko ajan, kertoo Sanan toimialan johtaja Matti-Pekka Piirainen.

”Monissa perheissä on tulossa tiukka talvi. Tätä kautta haluamme olla helpottamassa heidän elämäänsä. Säilyvän ruuan tuominen jaettavaksi on konkreettinen ja käytännöllinen tapa auttaa muita jämsäläisiä. Kun paketin tuo, voi olla myös varma, että se menee perille”, Piirainen sanoo.

Ruokalahjoituksia voi kerätä myös vaikkapa työpaikalla tuomalle esimerkiksi kahvihuoneen nurkkaan laatikon, johon kukin voi tuoda jotain.

”Pienistä puroista kasvaa iso avustus.”

Ruokalahjoituksia voi jättää jouluaaton hartauksissa. Jämsänkosken kirkon hartaus alkaa kello 14, Jämsän ja Kuoreveden kirkon hartaudet kello 16. Lahjoituksia voi tuoda myös Jämsän kirkkoherranvirastoon aukioloaikoina (ma klo 9–15, ti klo 9–13, ke suljettu, to–pe klo 9–13).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos