Aivoterveyttä ikääntyville -etävalmennusryhmästä tukea elämäntapojen muutokseen 65 vuotta täyttäneille keskisuomalaisille

Osallistujille on luvassa myös tietoa aivoterveydestä ja aivojen paremmasta huolehtimisesta.

Kuvituskuva on muutaman vuoden takaisesta eläkeläisten jumpasta Vitikkalan koulun salissa.

24.1. 16:00

Keski-Suomen hyvinvointialueella alkaa maaliskuussa uusi Aivoterveyttä ikääntyville -etävalmennusryhmä. Se on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille keskisuomalaisille, jotka ovat saaneet hyvinvointialueen muistisairauden riskiarvioinnista vähintään 6 pistettä, ja ovat kiinnostuneita edistämään aivo- ja sydänterveyttään.

Valmennusryhmässä keskustellaan muun muassa liikunnan, aivotreenin, ruokailun, unen ja levon, sosiaalisten suhteiden sekä mielen hyvinvoinnin teemoista. Lisäksi ryhmä saa erilaisia harjoituksia sekä kotitehtäviä aivo- ja sydänterveyden edistämiseksi.

”Käynnistimme ensimmäisen etävalmennusryhmän keväällä 2022. Olemme saaneet ryhmästä hyviä kokemuksia ja positiivista palautetta”, kertoo projektityöntekijä Maiju Vuori Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

”Ryhmästä saatu vertaistuki, kannustava ja avoin ilmapiiri sekä elämäntapatekijöiden monipuolinen käsittely ovat tukeneet elämäntapamuutostani”, sanoo yksi valmennusryhmään osallistujista.

Näin pääset mukaan

Ryhmän ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 12–13.30. Ryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä kerran kuukaudessa keskiviikkoisin kaikkiaan 11 kertaa. Viimeinen tapaaminen on 14. helmikuuta 2024.

Valmennusryhmään voi ilmoittautua verkkolomakkeella. Ilmoittautuminen jatkuu 1. maaliskuuta saakka. Ryhmä on maksuton.

Osa palveluketjujen kehittämistyötä

Aivoterveyttä ikääntyville -etävalmennusryhmät ovat on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman palveluketjujen kehittämistyötä, jonka tavoitteena on ehkäistä muisti- ja sydänsairauksien puhkeamista, tehostaa sairauksien varhaista tunnistamista sekä lisätä asukkaiden arjen hyvinvointia.

Ikääntyvien aivoterveyden kehittämisen taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen monivuotinen FINGER-tutkimushanke, joka on osoittanut, että noudattamalla monipuolista elämäntapaohjelmaa voidaan ehkäistä muistitoimintojen heikentymistä.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos