Nuorten suunnittelemille ja toteuttamille hankkeille voi nyt hakea rahoitusta Vesurilta – Hyvän idean toteutukseen voi saada jopa tonnin

Rahoitusta voivat hakea 13–15-vuotiaista nuorista koostuvat, vähintään kolmihenkiset porukat.

25.1. 16:00

Vesurin Nuoriso Leader -rahoitus on nyt haettavissa. Rahoitusta voivat hakea 13–25-vuotiaista koostuvat, vähintään kolmen nuoren porukat.

Rahoitusta voi saada 100–1 000 euroa, kuitenkin enintään 90 prosenttia hankkeen kustannuksista. Hankkeen omarahoitusosuus on aina vähintään 10 prosenttia suunnitelluista kustannuksista, eikä sitä voi korvata talkootyöllä.

Projektin teema on vapaa. Se voi olla esimerkiksi yhteisten harrastusvälineiden hankintaa, tapahtuman järjestämistä, taideprojektin toteuttamista tai kokoontumispaikan viihtyvyyden parantamista. Oleellista on, että nuorten rooli on projektissa aktiivinen: projektin tulee olla nuorten suunnittelema, toteuttama ja arvioima.

Nuoriso Leader -rahoitusta ei myönnetä yksityiskäyttöön tuleviin hankintoihin tai harrastustoimintaan eikä kalustoon tai toimintaan, joka kuuluu jonkun muun organisaation, esimerkiksi koulun tai kunnan rahoitettavaksi. Rahoitusta ei voi saada myöskään ostos- tai virkistysmatkoihin, luokka- tai kerhoretkiin tai esimerkiksi moottoriajoneuvoon. Takautuvastikaan tukea ei myönnetä.

Rahoitusta hakevalla ryhmällä tulee olla nimetty täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Mikäli rahoitusta hakevat nuoret ovat alaikäisiä, ryhmä tarvitsee nimetyn täysi-ikäisen vastuuaikuisen. Hän täyttää hakulomakkeen yhdessä nuorten kanssa sekä vastaa projektin raportoinnista ja rahankäytöstä ryhmän kanssa. Yksi ryhmän nuorista tarvitaan lisäksi yhteyshenkilöksi.

Projektin jälkeen ryhmä raportoi vapaamuotoisesti projektista vastaamalla ennalta määriteltyihin kysymyksiin, kuten mitä projektissa tehtiin ja millainen siitä lopulta tuli.

Hakemuksia voi jättää 3. maaliskuuta saakka. Ne käsitellään Vesurin hallituksen kokouksessa 30. maaliskuuta. Vesuriryhmä ilmoittaa hakijoille hallituksen päätöksestä kokouksen jälkeen.

Hakulomake ja lisätietoja Nuoriso Leader -rahoituksesta löytyy Vesurin kotisivuilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos