Yläkouluikäisten vanhemmille tarkoitettu Tukea vanhemmuuteen -etäryhmä alkaa helmikuussa

Oletko huolissasi nuorestasi? Tuntuvatko arki ja jaksaminen nuoren kanssa haastavalta? Mietityttävätkö murrosikään liittyvät kysymykset? Vastauksia saattaa löytyä uudesta, vanhemmille tarkoitetusta etäryhmästä.

Keski-Suomen hyvinvointialueella alkaa helmikuussa Tukea vanhemmuuteen -etäryhmä. Se on tarkoitettu keskisuomalaisten yläkouluikäisten nuorten vanhemmille, jotka haluavat pohtia omaa vanhemmuuttaan tai miettiä oman nuoren tilannetta toisten vanhempien tai ammattilaisten kanssa.

Nuorella ei tarvitse olla mitään erityistä haastetta, vaan kaikki yläkouluikäisten nuorten vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään. Ryhmästä voi saada erilaisiin vanhemmuuden haasteisiin liittyen tietoa ja vertaistukea, mikä auttaa vanhempia nuoren kasvun tukemisessa.

”Toivotamme vanhemmat tervetulleeksi ryhmään, jossa he pääsevät pohtimaan omaa vanhemmuuttaan yhdessä toisten vanhempien ja ammattilaisten kanssa. Tapaamisissa ammattilaiset alustavat eri teemojen aiheet, minkä jälkeen on aikaa yhteiselle keskustelulle”, kertovat ryhmänohjaajat, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijät Tuija Surakka ja Anna Mustonen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Näin kokoonnutaan

Etäryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä torstaisin seitsemän kertaa helmi–toukokuun aikana. Jokaisella tapaamisella on eri teema.

Fakta

Tapaamiset ja teemat

To 23.2. klo 17.30–19: Nuoren mieli ja aivojen kehitys

To 9.3. klo 17.30–19: Ahdistunut nuori – vanhemman rooli

To 23.3. klo 17.30–19: Nuoren seksuaalisuus ja moninaisuus

To 6.4. klo 17.30–19: Rajojen merkitys

To 20.4. klo 17.30–19: Nuoren kohtaaminen

To 4.5. klo 17.30–19: Vanhemman oma jaksaminen

To 11.5. klo 17.30–19: Koulunkäynnin haasteet ja tulevaisuuden kuvat

Etäryhmänohjaajina toimivat Keski-Suomen hyvinvointialueen lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijät.

Ryhmän järjestää Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma.

Ryhmään voi ilmoittautua verkkolomakkeella sunnuntaihin 19. helmikuuta saakka. Osallistuminen on maksutonta.

Ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia ja osallistujat voivat halutessaan keskustella anonyymisti.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos