Nuori, kaipaatko tukea ahdistuksen hallintaan arjessa? Nuorille tarkoitettu uusi etäryhmä voi ehkä auttaa

Ryhmään voi osallistua myös anonyymisti.

3.2. 10:00

Keskisuomalaisille 8.–9.-luokkalaisille nuorille tarkoitettuun Hallitse ahdistusta -etäryhmään voi nyt ilmoittautua mukaan. Ryhmän tarkoituksena on tarjota tukea ahdistuksen hallintaan arjessa.

Ryhmässä käydään läpi, mitä ahdistus tarkoittaa, miten sen kanssa pärjää ja millaisia keinoja ahdistuksen hallintaan voi löytyä. Ryhmän tavoitteena on, että nuori oppii tunnistamaan ahdistuksen eri muotoja ja saa työkaluja ahdistuksen hallintaan konkreettisten harjoitusten avulla.

”Tieto ja ymmärrys ahdistuksesta helpottaa arjessa selviytymistä etenkin nuoruusiässä, jossa nuori kokee tunteet usein voimakkaina. Ensin alustamme eri teemojen aiheet, minkä jälkeen on yhteistä keskustelua sekä tehtäviä ja harjoituksia”, kertovat ryhmän vetäjät, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijät Jenna Oikari ja Marjo Vähäkangas.

He muistuttavat, että osallistuminen yhteiseen keskusteluun on aina luottamuksellista ja vapaaehtoista. Osallistuminen on mahdollista myös anonyymisti.

Etäryhmä kokoontuu etäyhteydellä maanantaisin seitsemän kertaa maalis–huhtikuun aikana. Jokaisella tapaamisella on eri teema.

Ensimmäinen tapaaminen on 6. maaliskuuta ja viimeinen huhtikuun 24. päivänä.

Etäryhmään ilmoittaudutaan verkkolomakkeella 28. helmikuuta mennessä. Ryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma ja siihen osallistuminen on maksutonta.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos