Jämsänkosken ja Laukaan yhdistykset ylivoimaisia Eläkkeensaajien Keskusliiton Paas Poiketen -kampanjassa

Ryhmätöitä tehtiin innostuneesti ja Asta Varjoranta Jämsänkoskelta ahkerana mukana.

3.2. 18:00

Tsemppi-koulutuspäivässä 27. tammikuuta Lievestuoreella viidentoista keskisuomalaisen Eläkkeensaajayhdistyksen väki kuuli syksyllä toteutetun Paas poiketen -vierailukampanjan tulokset. Jämsänkosken ja Laukaan eläkkeensaajien yhdistykset peittosivat muun Suomen yhdistykset 10-0.

Kampanja toteutettiin 10.10.–10.12.2022, ja Jämsänkoski ylsi 60 ja Laukaa 39 vierailutapahtumaan muun Suomen jäädessä yksittäisiin vierailijoihin ja alle kolmannekseen voittajien vierailumäärästä. Kampanja tarkoitettiin elvyttämään vanhaa vierailukulttuuria.

Tsemppi-päivässä Lievestuoreella keskusteltiinkin laajasti yhteisöllisyyden merkityksestä ja osallisuudesta eläkkeensaajien toiminnassa. Työpajoissa osallistujat tunnistivat pingviiniyhteisö-vertailun, jossa kaikki toimivat ryhmänä suojellen ja auttaen toinen toistaan.

”Tykätään tehdä yhdessä! Täällä kerhossa on turvallisempaa kuin olla yksinään kotona”, kommentoitiin.

Eläkkeensaajien Keski-Suomen piirissä on 3 749 jäsentä 28 yhdistyksessä ympäri maakunnan. Jämsänkosken Eläkkeensaajissa on 358 ja Jämsän yhdistyksessä 311 jäsentä. Molemmat toimivat erittäin aktiivisesti harrastaen muun muassa bocciaa, karaokea, käsitöitä, lavista, keskustelu- ja kirjapiiriä, kuorolaulua, ulkoiluretkiä ja matkailua, digiopastusta ja keskustelu- ja kirjapiiriä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos