Jämsän pääkirjastolla ruodittiin keinoja, joilla poliitikot pyrkivät vaikuttamaan äänestäjiin – katso ajankohtainen luento tallenteelta

Vaalien alla poliitikkojen puheet kovenevat. Petteri Orpo (kok) ja Sanna Marin (sd) kuvattiin tammikuussa Politiikan toimittajien väittelytilaisuudessa Helsingissä.

20.2. 8:00 | Päivitetty 21.2. 21:32

Millaista on poliitikkojen viestintä ja mitä keinoja he käyttävät pyrkiessään vaikuttamaan äänestäjiin?

Tähän teemaan pureuduttiin Jämsän pääkirjaston monitoimitilassa tiistaina 21. helmikuuta Vaalipuheet päreiksi: puhdasta ja likaista retoriikkaa -luennolla. Luennoitsijana toimi FT Marika Paaso. Tilaisuus alkoi kello 17. 30.

Jämsän Seutu näytti luennon suorana lähetyksenä. Luennon voi katsoa jälkikäteen tallenteelta.

Marika Paaso työskentelee yliopistonopettajana Jyväskylässä. Hän opettaa muun muassa viestinnän ja journalismin tutkimusta, etiikkaa ja normeja. Väitöskirjassaan Paaso käsitteli myös sosiaalista mediaa. Hän on aiemmin työskennellyt toimittajana myös Yleisradiossa.

Luennollaan Paaso kannustaa kriittisyyteen – eikä ainoastaan poliitikkojen puheita, vaan myös omaa arkiajatteluamme kohtaan. ”Jokaisen meistä on hyvä välillä pysähtyä pohtimaan, kenen sanaan uskomme ja mistä syystä”, Paaso sanoo.

Katso tallenne luennosta tästä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos