Hyvinvointialue aloittaa jälleen uuden etäryhmän – Kohderyhmänä ujojen ja puhumattomien lasten vanhemmat

Ryhmässä vanhemmille on tarjolla sekä tietoa että vertaistukea.

22.2. 13:00

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa maaliskuussa uuden Hei mä näyn ja kuulun! -etäryhmän.

Ryhmä on suunnattu keskisuomalaisille alle kouluikäisten lasten vanhemmille, joiden lapsi on ujosteleva, hiljainen, arka tai ei puhu tietyissä tilanteissa. Ryhmästä vanhempi saa tietoa lapsensa käyttäytymiseen sekä siitä, miten voi tukea lastaan parhaiten.

Ryhmässä käsitellään muun muassa sosiaalisten tilanteiden haasteita, puhumattomuuden laukaisevia ja ylläpitäviä tekijöitä, kehon ja mielen vuorovaikutusta sekä vuorovaikutus- ja ryhmätilanteita.

Vanhemmat saavat tietoa ja keinoja arjen sujuvoittamiseen sekä vertaistukea muilta hiljaisten ja ujostelevien lasten vanhemmilta.

Ryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, ja se on osallistujille maksuton.

Toimintaterapeutti Anitta Hiekkataipaleen mukaan hiljaiset lapset jäävät usein näkymättömiksi isommassa ryhmässä. Heillä on useimmiten ainutlaatuinen taito selviytyä erilaisista tilanteista, eivätkä he aiheuta ylimääräistä huolta.

”Kuitenkin lapsen kokema paha olo voi jäädä aikuiselta huomaamatta. Toivotamme vanhemmat tervetulleeksi ryhmään, jossa he pääsevät yhdessä toisten vanhempien ja ammattilaisten kanssa miettimään keinoja ja menetelmiä, jotka voivat helpottaa näiden lasten tulemista näkyviksi ja kuuluviksi”, Hiekkataipale sanoo.

Ryhmän aikataulu

Ryhmä kokoontuu kolmesti maalis–huhtikuussa etäyhteydellä. Ryhmän osallistujat voivat jakaa tunteitaan keskustellen ja kirjoittaen halutessaan anonyymisti. Tapaamiskerrat ovat tiistaisin 28. maaliskuuta sekä 4. ja 11. huhtikuuta kello 14.30–15.45.

Ryhmää ohjaavat Anitta Hiekkataipale, psykologi Satu Korhonen ja perhetyöntekijä, OmaNanny Miia Vottonen Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Hei mä näyn ja kuulun! -ryhmään ilmoittaudutaan verkkolomakkeella 26. maaliskuuta mennessä.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos