Kuhmoisten ja Jämsän työväenopistoyhteistyö päättyy vuoden lopussa – Kuhmoisten uusi yhteistyökumppani löytyi Orivedeltä

Jämsän ja Kuhmoisten välinen sopimus koulutusyhteistyöstä on tehty vuonna 2009.

Jämsän työväenopisto järjestää kursseja muun muassa monenlaisissa kädentaidoissa. Kuva opiston kevätnäyttelystä vuoden takaa.

22.2. 8:00

Jämsän ja Kuhmoisten välinen työväenopistoyhteistyö päättyy.

Jämsän ja Kuhmoisten välinen sopimus opetuksen järjestämisestä Kuhmoisissa on vuodelta 2009. Kuhmoisten sivistyslautakunta käsitteli 14. helmikuuta kokouksessaan sen päivittämistä. Vaihtoehtona oli sopimuksen irtisanominen ja yhteistyön aloittaminen Oriveden seudun kansalaisopisto OSKO:n kanssa. OSKO veti pidemmän korren.

Sopimus Jämsän kaupungin kanssa päättyy 31. joulukuuta.

Kuhmoinen oli käynyt alustavia keskusteluja sekä Jämsän että Oriveden suuntaan, ja molemmilla tahoilla oli tahtotila järjestää toimintaa Kuhmoisissa.

”Kuhmoisten kunta kuuluu Pirkanmaan maakuntaan ja sivistystoimessa halutaan tiivistää yhteistyöverkostoja Pirkanmaan toimijoiden kanssa”, sivistystoimenjohtaja Pertti Terho sanoo.

Jämsän työväenopiston kokonaistuntimäärä on noin 6 600 tuntia, joista Kuhmoisten toteutunut tuntimäärä on ollut vuosittain noin 600–700 tuntia.

”Olemme sopineet Kuhmoisten kunnan kanssa, että siirtymävaiheen kielteiset vaikutukset opiskelijoihin pyritään minimoimaan", sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen sanoo.

Ratkaisulla ei ole vaikutusta Kuhmoisten ja Jämsän väliseen, Jämsänjokilaakson musiikkiopistoa koskevaan yhteistyöhön.

Kansalais- ja työväenopistojen tehtävänä on vastata alueellisiin ja paikallisiin sivistystarpeisiin ja tarjota mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Opetusta voidaan järjestää iltaisin, viikonloppuisin, intensiivikursseina, etäopetuksena sekä verkkokursseina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos