Hiihtolomaviikoilla Himoksella kirjattiin noin 800 000 hissinousua – Ulkomaalaisten laskettelijoiden osuus hienoisessa kasvussa

Laskettelu jatkuu Himoksella vappuun saakka.

Himoksen rinteissä riitti hiihtolomien aikana vilskettä.

6.3. 13:00

Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomaviikot toivat jälleen runsaasti laskettelijoita Himoksen rinteille. Talvilomaviikoille kirjattiin yhteensä noin 50 000 laskettelupäivää.

Laskettelupäivien määrä laski noin 5 prosenttia verrattuna edellisen kauden vastaavaan ajankohtaan, mutta viiden edellisen kauden keskiarvoon nähden laskettelupäivien määrä kasvoi noin 15 prosenttia.

Hissinousuja viikoille 8 ja 9 kirjattiin noin 800 000.

"Laskettelijat ja lomalaiset ovat olleet liikkeellä yleisestä kustannustason noususta huolimatta, joten näihin kävijämääriin voi olla varsin tyytyväinen. Samoin kuin saamaamme palautteeseen ystävällisestä palvelusta, hyväkuntoisista rinteistä sekä Lumilan monipuolisesta alueesta”, toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoo.

Ulkomaalaisten laskettelijoiden osuus on myös ollut hienoisessa kasvussa koko kauden. Helmikuun loppuun mennessä ulkomaalaisten määrä on kasvanut noin 10 prosenttia viime kauteen verrattuna ja esimerkiksi Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla kasvua oli noin 15 prosenttia.

”Asiakkaita on ollut muun muassa Belgiasta, Hollannista, Isosta-Britanniasta ja Ranskasta, mutta selkeästi suurin kansainvälisten asiakkaiden ryhmä tulee Virosta”, Ojala sanoo.

Himoksella pääsee laskettelemaan päivittäin kaikilla rinnealueilla aina pääsiäiseen saakka. Sen jälkeen avoinna ovat pohjoisrinteet kauden päätökseen, eli vappuun asti.

Lähde: Himos-Yhtiöt.

Edit. 6.3. klo 16.01: Korjattu jutun loppuun Himoksen loppukautta. Kausi jatkuu vappuun, ei pääsiäiseen, kuten jutusta saattoi alun perin käsittää.

Edit. 7.3. klo 12.43: Korjattu kauden jatkuminen vappuun myös ingressiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos