Omatoimiaika ei ole sujunut pääkirjastolla ongelmitta – Tiloja on viime viikkoina sotkettu ja tarvikkeita näpistelty etenkin viikonloppuisin

Omatoimiaikoja joudutaan kirjastolla miettimään uudelleen, jos ilkivalta ja sotkeminen jatkuvat.

Kirjastolla on haluttu luottaa asiakkaisiin, myös alaikäisiin. Viime aikoina ilmenneen ilkivallan jatkuminen saattaa johtaa omatoimiajan vähenemiseen.

7.3. 13:49

Pääkirjastossa on muutaman viikon ajan erityisesti viikonloppuina esiintynyt erilaista tilojen ja varustuksen väärinkäyttöä: sotkemista, tarvikkeiden näpistystä, tietokoneiden asetusten muuttamista ja niin edelleen.

Häiriöiden selvittely sekä ylimääräinen siivous ja korjaus vievät aikaa muilta välttämättömiltä töiltä ja lisäävät kustannuksia.

”Uudet tilat ovat keränneet paljon asiakkaita sekä kiittäviä kommentteja. Yhteisin varoin tehty investointi tulee pitää jatkossakin siistinä ja miellyttävänä asiointi- ja oleskelutilana”, kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen sanoo.

Pääkirjaston aukioloajoista on juuri tehty kysely asiakkaille. Siinä erityisesti omatoimiaika koettiin todella hyväksi ja tärkeäksi. Mikäli asiaton käytös kirjaston tiloissa kuitenkin jatkuu, joudumme arvioimaan omatoimiaikoja uudelleen. Tämä voi johtaa tosiasiallisesti omatoimiajan vähentämiseen.

”Tämäkään ei ole toivottu suunta.”

Kirjastolta muistutetaan, että Jämsän kaupungissa on yhdenvertaisuusvaltuutetun kannanoton mukaisesti haluttu luottaa asiakkaisiin, eikä esimerkiksi alaikäisiltä vaadita huoltajan suostumusta omatoimiasiointiin.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt ovat esillä kirjastossa.

Lähde: Jämsän kaupunki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos