Keskisuomalaiset nuoret saavat pian tukea myös uudesta chatista

Hei nuori, haluatko jutella kaverisuhteisiin, harrastuksiin tai hyvinvointiin liittyvistä asioista? Koetko yksinäisyyttä? Pohdituttaako identiteettiin liittyvät teemat? Kaikille keskisuomalaisille nuorille avoin chat aukeaa maanantaina.

12.3. 6:00

Kaikille keskisuomalaisille nuorille avoin anonyymi chat avautuu maanantaina 13. maaliskuuta Keski-Suomen digitaalisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa osoitteessa omaks.fi. Palvelu on maksuton.

Nuoret voivat tulla chattiin juttelemaan ammattilaisen kanssa erilaisista nuoruuteen liittyvistä asioista.

”Nuoruuteen liittyy monenlaisia tunteita, tilanteita, ajatuksia, iloja, epävarmuutta ja haasteita. Kun näitä asioita jakaa jonkun toisen kanssa, voi niistä tulla helpommin käsiteltäviä. Myös nuorten vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita chattiin. Pyrimme löytämään haasteisiin arkea helpottavia ratkaisuja yhdessä nuoren tai vanhemman kanssa", sanoo nuorten chatin työntekijä Miia Matilainen Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Nuorten chat on auki maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10–15.30 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 10–17.30.

Nuorten työntekijälle voi varata myös etävastaanottoajan nuorten chatissa käytävän keskustelun aikana. Myös ammattilaisten on mahdollista hyödyntää chat-palvelua nuoruuteen liittyvissä kysymyksissä.

Nuorten chat-palvelua kehitetään Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa osana palveluiden saatavuuden edistämistä. Tavoitteena on, että keskisuomalainen saa oikeanlaista palvelua, tukea ja apua silloin kun sitä tarvitsee.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos