Koskenpääläinen Kievari Rantapirtti on Maaseutumatkailun Vuoden 2023 Kellokas

Palkinto on korkein Maaseutumatkailuyrittäjien yhdistyksen myöntämä tunnustus.

Timo ja Pirjo Niinimäki.

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry on valinnut jämsäläisen Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi.

Palkinto on korkein tunnustus, jonka Maaseutumatkailuyrittäjien yhdistys myöntää yritykselle tai henkilöille, jotka ovat toimineet erityisen ansiokkaasti maaseutumatkailun saralla.

Valinnassa huomioidaan palkittavan toimiminen maaseutumatkailun hyväksi niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Lisäsi kiinnitetään huomiota liiketoiminnan pitkäjänteisyyteen ja laatuun sekä verkostoitumiseen alueen muiden yrittäjien kanssa.

Pitkät perinteet, laajat verkostot

Rantapirtin historia lähtee 1960-luvulta, jolloin Esko Niinimäki osti Jaman pirtin ja siirsi sen nykyiselle paikalleen. Sitäkin ennen käytössä oli jo leirintäalue ja tynnyrisaunoja. Maatalousnaisten idea oli, että Rantapirtistä tehdään pitojen järjestämispaikka.

Ensimmäiset pidot järjestettiin 1968. Siitä lähti kehitys kulkemaan Rantapirtin kohdalla Esko ja Mirjam Niinimäen toimesta, ja toiminta on laajentunut siitä huomattavasti.

Tätä nykyä Rantapirtin matkailupalveluihin sisältyy majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteettejä ja ohjelmapalveluja, muun muassa koiravaljakkoajeluita, ralliautoilua, moottorikelkkasafareita, kalastusta, melontaa ja ylipäätään kaikkea, mitä keskisuomalaisessa luonnossa voi tehdä.

Toimintaa harjoittaa tänä päivänä Eskon ja Mirjamin poika Timo Niinimäki vaimonsa Pirjo Niinimäen kanssa.

”Vahvuutemme on monipuolisuus ja se, että pystymme palvelemaan todella monenlaisia asiakkaita. Myös aitous ja paikallisten raaka-aineiden hyödyntäminen on vahvuuksiamme”, Rantapirtin isäntä Timo Niinimäki sanoo.

Pirjo Niinimäen työtehtävät painottuvat keittiöön ja ruokapalvelujen tuottamiseen.

”Maaseutumatkailulla ja aitoudella on paikka nykypäivän maailmassa. Luonnon äärellä oleminen on vahvuus myös tulevaisuudessa”, Timo Niinimäki sanoo.

Rantapirtillä on laajat kotimaiset ja kansainväliset yhteistyöverkostot. Tärkeimpinä yhteistyökumppaneina Esko Reiners Motorsport sekä Toyota Gazoo Racing.

”Yhteistyötä tehdään tiiviisti myös lähialueen matkailuyritysten kanssa”, Niinimäki sanoo.

Niinimäet ovat toimineet aktiivisesti myös valtakunnallisissa maaseutuelinkeinojen järjestöissä, kuten Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry:n ja Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallituksissa sekä lukuisissa maaseutumatkailun kehittämishankkeissa maaseutumatkailuyritysten kehittämistarpeita ja etuja esille tuoden.

Palkinto jaettiin Kajaanissa keskiviikkona

Palkinto jaettiin 47. Valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa 22. maaliskuuta Kajaanissa.

Tilaisuudessa palkittiin myös Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus. Sen sai Leppävirran Niemilomat.

Lähde: Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos