Värinän entinen tila on nyt Galleria Vasta – Taiteen monitoimitilassa tehdään ja koetaan taidetta

Gallerian ensimmäinen julkinen taidenäyttely alkaa 5. huhtikuuta.

Kristiina Lähde (kuvassa) ja Sirpa Suominen tarvitsivat tilat taiteensa tekemiseen. Sellainen löytyi Koskentieltä Värinän entisistä tiloista, kun niiden pito kävi pienelle yhdistykselle liian haastavaksi. Lähde ja Suominen ovat molemmat Värinän aktiiveja.

Kuvataideseura Värinän käytössä aiemmin ollut tila on nyt Galleria Vasta. Tila on paitsi kahden jämsäläisen kuvataiteilijan, Sirpa Suomisen ja Kristiina Lähteen työtila, myös galleria sekä taidekurssi- ja tapahtumatila.

Ajatuksena on, että galleriaan tuleva voi tutustua taidenäyttelyyn ja kohdata samalla taiteilijan työssään tai tulla taidekurssille ja nähdä samalla taidenäyttelyn.

Lähteen ja Suomisen mielestä Jämsässä on edelleen tarvetta taidenäyttelytilalle. Kivipankki on molempien mukaan hieno paikka, mutta vaatii näyttelyn pitäjältä melko paljon osaamista taidenäyttelyn järjestämisestä.

"Haluamme tarjota jatkossakin taiteilijoille matalan kynnyksen vaihtoehdon saada töitään esille. Pystymme tarjoamaan palveluita ja neuvoja näyttelyn koostamiseen, töiden valintaan, ripustamiseen ja näyttelystä tiedottamiseen sekä sopia joustavasti näyttelyn aukioloajat, pituuden ja valvonnan”, Lähde sanoo.

Tilan ensimmäinen julkinen taidenäyttely on edesmenneen kuvataiteilijan Vappu Salon muistonäyttely 5.–16. huhtikuuta.

Värinän tapahtumia ja kursseja järjestetään tiloissa jatkossakin, mutta lisäksi ohjelmassa on myös täysin avoimia tapahtumia. Tilaa vuokrataan myös esimerkiksi kokous- ja kurssikäyttöön.

Gallerian nimi kuvastaa Suomisen ja Lähteen mukaan sitä tietynlaista vastavirtaan kulkemisen halukkuutta, mitä kuvataiteen parissa toimiminen vaatii – tai siltä se heidän mukaansa ainakin usein tuntuu.

”Meille vastarannankiiskille tämä tuntui luontevalta. Luonnollisesti sana tarjoaa myös mahdollisuuksia kaikenlaisiin sanaleikkeihin, mutta saunomisesta ei siis ole kyse”, Kristiina Lähde sanoo.

Galleria Vasta, Koskentie 11. Lisätietoja toiminnasta gallerian kotisivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos