Musiikkiopiston Soivan viikon konsertti ilahdutti Jämsänkoskella – Konsertissa esiintynyt Iina löysi oman soittimen soitinpiirin kautta: ”Soitan aina kotona, kun kerkeän ja innostun”

Jämsänjokilaakson musiikkiopisto esittelee toimintaansa Soivan viikon merkeissä kouluissa ja päiväkodeissa.

Korven koulun oppilaat kerääntyivät tiistaina aamulla kuuntelemaan Jämsänjokilaakson musiikkiopiston konserttia. Konsertin jälkeen koululaiset saivat esittää kysymyksiä.

Korven koulun liikuntasalissa koettiin tiistaiaamuna musiikkielämyksiä, kun Jämsänjokilaakson musiikkiopiston Soivan viikon konsertti rantautui ilahduttamaan koululaisia ja eskareita.

9-vuotias Iina Hasala ja 8-vuotias Veronica Litja virittivät viulujaan ennen konsertin alkua. Hasala kertoi, että ei ole vielä ehtinyt harrastaa viulunsoittoa kovin pitkään. Hänen harrastuksensa sai alkunsa muskarin soitinpiiristä.

”Tykkäsin siellä eniten viulusta. Myös kantele oli kiva, mutta valitsin kuitenkin lopulta viulun soittimekseni, soittotunneilla viikoittain käyvä Hasala totesi.

Litja on ehtinyt harrastaa viulunsoittoa pari vuotta.

”Minusta viulu on kaunis soitin, ja siitä tulee kiva ääni.”

He kertovat soittavansa viikoittaisen opetustunnin lisäksi myös kotona.

"Soitan aina kotona, kun kerkeän ja innostun”, Hasala kertoi.

Veronica Litja ja Iina Hasala esiintyivät Soivan viikon konsertissa Korven koululla.

Neljän ja puolen vuoden ajan viulua soittanut Lilian Kajamäki innostui musiikkiharrastuksesta kotiin tulleen kirjasen myötä.

”Katsoin siitä, että viulu olisi kiva soitin. Olin kyllä kuullut viulunsoittoa jo sitä ennen. Lähdin sitten viulutunneille.”

Hän harjoittelee soittotunnin lisäksi kotona pari kolme kertaa viikossa.

Lilian Kajamäki kertoi, että ennen esityksiä häntä jännittää aina vähän.

Musiikkiopiston opiskelijat ja opettajat ovat esitelleet toimintaansa Jämsässä ja Kuhmoisissa tämän viikon ajan Soivan viikon merkeissä. Soiva viikko jatkuu aina perjantaihin saakka.

”Hakuaika elokuussa alkaviin opintoihin käynnistyy huhtikuun alussa ja jatkuu koko kuukauden”, kertoi Jämsänjokilaakson musiikkiopiston viulunsoitonopettaja Jonas Hirvelä.

Musiikkiopistossa voi opiskella soittoa pianolla, viululla, sellolla, huilulla, klarinetilla, saksofonilla, trumpetilla, käyrätorvella, pasuunalla, matalilla vaskilla, harmonikalla, kitaralla, sähkökitaralla, sähköbassolla, kanteleella ja lyömäsoittimilla. Valittavissa on myös yli 15-vuotiaille tarkoitettuja lauluopintoja ja lapsikuoro 6–12-vuotiaille.

Musiikkiopistoon ei ole valintakokeita. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Musiikkiopiston harmonikansoitonopettaja Riikka Turkki ja Jämsän Junioriharmonikoissa soittava Ilona Lahtinen esiintyivät myös konsertissa.

Konsertissa kuultiin myös useampi pianoesitys.

Muskariryhmiä 0–10-vuotiaille

Musiikkileikkikoulun haku on käynnissä 12. toukokuuta saakka. Muskaripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Muskariryhmissä on mistä valita. Tarjolla on lapsi-vanhempi-ryhmiä (0–5-vuotiaille), Hallin päiväkotiryhmä 3–6-vuotiaille, musiikkileikkikouluryhmät 3–6-vuotiaille, soitinryhmät 5–6-vuotiaille sekä viuluryhmä, minijouset ja miniharmonikat. Koululaisille (6–10-vuotiaille) tarjolla on myös Soitinpiiri, jonka puitteissa järjestetään yhteismusisointia koulupäivän päälle.

Musiikkiopiston ilmoittautumislomakkeet ja -ohjeet löytyvät Jämsän kaupungin nettisivuilta.

Raitti soi -tapahtumat keskiviikkona ja torstaina

Soivan viikon yhteydessä järjestetään musiikkiopiston opettajien Kaisa Ahon ja Riikka Turkin johdolla Raitti soi -tapahtumia, joissa muskarilaiset, harmonikansoittajat ja lapsikuoro esiintyvät eri päivinä pääkirjaston tiloissa.

Keskiviikkona 29. maaliskuuta kello 17.30–19 kirjastolla esiintyy Harmonikkaryhmä Stemmarit, laulusolistinaan Marjo Örn. Torstaina 30. maaliskuuta kello 16–16.30 esiintyy lapsikuoro ja kello 16.30–17.15 Jämsän Junioriharmonikat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos