Liikuntahallin äänestyspaikalla riitti väkeä vielä viimeisellä tunnillakin

Elina ja Aimo Heikkilä kävivät äänesämässä liikuntahallilla iltaseitsemän aikoihin.

Seppolan äänestyspaikalla liikuntahallilla riitti sunnuntaina äänestäjiä jopa pienimuotoisiksi jonoiksi asti vielä kello 19 jälkeenkin. Koko päivän vaalilautakunnan edustajana äänestyspaikalla päivystänyt Hannu Arvola arveli, että uurnilla oli käynyt pelkästään liikuntahallilla liki 2 000 jämsäläistä.

”Viimeinen tunti on monestikin ruuhkainen, kun ihmiset keksivät, että vielä ehtii äänestää”, Arvola sanoi.

Viimeisellä tunnilla tulivat äänensä antamaan myös Elina ja Aimo Heikkilä. Ihan aina ei pariskunta ole jättänyt äänestystä näin myöhäiseen, mutta tällä kertaa siihen oli selkeä syy.

”Loppuun asti piti miettiä. Ei ollut helppo päättää, ketä äänestää. Kaikki tuntuu olevan samaa mieltä keskenään, eivätkä mielipiteet mene ihan yksiin omien kanssa”, Aimo Heikkilä sanoi.

Anna-Kaisa Mäkelä ja Markus Rekonen käyttivät hekin äänioikeuttaan viimeisellä tunnilla. Molemmat olivat löytäneet sopivan ehdokkaan helposti.

”Tällä kertaa olemme näin myöhään liikkeellä olosuhteiden pakosta, mutta mieluiten äänestämme muutenkin varsinaisena vaalipäivänä”, Mäkelä kertoi.

Anssi Mennala leimasi Johanna Luomasen äänestyslipukkeen Hannu Arvolan katsellessa takana. Luomanen löysi sopivan ehdokkaan vasta juuri ennen äänestyspaikalle lähtöä vaalikoneen avulla. ”Ehdokkaan löytäminen oli oikeasti vaikeaa. Ehkä syynä on, että tämän hetken kysymykset ovat niin suuria”, hän mietti.

Rekonen aprikoi jo valmiiksi, mitä vaalien jälkeen mahtaa tapahtua. Näiden vaalien alla monet puolueet ovat lyöneet aivan poikkeuksellisesti jo etukäteen lukkoon, kenen kanssa ovat valmiita tekemään vaalien jälkeen yhteistyötä. Rekonen arvelee, että silläkin on saattanut olla vaikutusta siihen, mille puolueille ihmiset ovat lopulta äänensä antaneet.

”Mutta aika rajujakin rajanvetoja on kyllä tehty”, Rekonen pohti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos