Koira tarvitsee elämäänsä lajityypillistä tekemistä – Sen puute voi aiheuttaa ongelmakäytöstä, mutta liiallinen rauhallisuuskin voi kieliä ongelmasta – Jämsäläinen eläintenkouluttaja kertoo helppoja keinoja tarjota koiralle virikkeitä

Koirat tarvitsevat elämäänsä lajityypillistä tekemistä. Mahdollisuus toteuttaa lajityypillisiä käyttäytymistarpeita lisää eläimen hyvinvointia ja luo optimaaliset lähtökohdat myös koulutukselle ja yhteistyölle ihmisen kanssa.

Koiralle voi tarjota sisätiloissa monennäköistä puuhaa. Haistelu ja nenätyöskentely on kaikilla koirilla olemassa oleva tarve. Koiralle voi tehdä virikelaatikon laittamalla pahvilaatikkoon tyhjiä paperihylsyjä, sanomalehteä ja vaikka palloja. Niiden sekaan ja sisälle piilotetaan herkkuja, joita koira etsii. Repimisestä pitävät koirat saavat toteuttaa myös sitä haluaan tehtävän parissa.

Onko koirasi niin kiltti ja rauhallinen, ettei se koskaan vaadi sinulta mitään, tee tuhoja tai käyttäydy muuten ongelmallisesti? Se vain nukkuu kaikki päivät sohvanmutkassa eikä juuri pidä itsestään meteliä.

Jonkun korvaan tämä saattaa kuulostaa ihanalta, onpa helppo ja hyvin koulutettu koira. Se ei välttämättä kuitenkaan pidä paikkaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos