Seikkailutapahtuma Himos-Jämsä Adventuressa tänä vuonna lapsille omat sarjat, ilmoittautuminen avautuu keskiviikkona – Tapahtuman pääpäivä myytiin loppuun jo maaliskuussa

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Himos-Jämsä Adventure on kasvanut vuodessa Suomen suurimmaksi seikkailutapahtumaksi.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Himos-Jämsä Adeventure -seikkailutapahtuma järjestetään 12.–13. toukokuuta. Tänä vuonna mukana on perjantaina lasten- ja perheseikkailut.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty seikkailutapahtuma Himos–Jämsä Adventure järjestetään perjantaina 12.– lauantaina 13. toukokuuta. Tänä vuonna tapahtuma on kasvanut kaksipäiväiseksi, sillä perjantaina kisaamaan pääsevät myös lapset kahdessa omassa sarjassaan.

Perjantaina järjestettävät sarjat ovat lastenseikkailu ja perheseikkailu. Lastenseikkailu on tarkoitettu lapsipareille. Osallistujien tulee olla syntynyt vuosien 2009–2012 välillä. Tytöt ja pojat seikkailevat samassa sarjassa.

Perheseikkailu on tarkoitettu kaikille seikkailusta kiinnostuneille lapsista isovanhempiin ja mukaan voi tulla kahden hengen joukkueella. Alle 10-vuotiaan osallistujan parina täytyy olla 15 vuotta täyttänyt henkilö.

”Perhesarjan nimestä huolimatta osallistujien ei tarvitse olla toisilleen sukua. Myös aikuiset voivat keskenään osallistua perhesarjaan”, perjantain kisapäivän järjestelyissä mukana oleva Gradian luontoliikuntaohjaajaopiskelija Marjukka Lahtinen toteaa.

Perjantain seikkailupäivän järjestämisessä ovat mukana Lahtisen lisäksi myös luontoliikuntaohjaajaopiskelijat Merja Astikainen ja Maiju Keski-Korpi. Idea lasten sarjoista sai alkunsa Astikaisen halusta tehdä opintojen viimeinen työharjoittelu Himos–Jämsä Adventuren parissa.

”Olin keskustelemassa harjoittelustani tapahtumajohtaja Juha Tainin kanssa, kun hänen 11-vuotias Iida-tytär kertoi, että olisi kiva, jos tapahtumassa olisi myös lasten sarja. Siitä se ajatus sitten lähti, ja sain Marjukan ja Maijun kanssani ideaa toteuttamaan.”

Ilmoittautuminen aukeaa keskiviikkona

Lasten- ja perheseikkailuissa parit etenevät nonstop-tyylisesti reitillä itse suunnistaen ja lajeja reittikirjan mukaan vaihdellen. Seikkailuissa on mukana samat lajit, kun lauantain pääpäivän sarjoissa, eli juoksu, pyöräily ja melonta. Kisan tiimellyksessä on mukana myös yllätyksellinen quest-rasti. Perjantaina tapahtuman melontaosuudet on varmistettu turvamelojilla ja tienylitykset ovat valvottuja.

Sarjojen reittien kokonaispituus on noin yhdeksän kilometriä, josta viisi kilometriä edetään pyörällä, kolme kilometriä jalkaisin suunnistamalla ja kilometri meloen.

Perjantain sarjojen yhteislähtö on Himos Areenan rannassa perjantai-iltana kello 19. Joukkueet saavat kilpailumateriaalin tutustumista ja reitin suunnittelua varten kello 18.30.

Ilmoittautuminen perjantain sarjoihin aukeaa keskiviikkona 19. huhtikuuta. Sarjoihin mahtuu yhteensä 37 paria.

Lauantain sarjat loppuunmyyty

Tänä vuonna seikkailutapahtuman pääpäivässä on mukana yhteensä 500 osallistujaa. Viime vuonna osallistujia oli noin 270.

Himos-Jämsä Adventuren varsinainen pääpäivä, eli lauantai, on loppuunmyyty. Tapahtumajohtaja Juha Taini kertoo, että sarjat myytiin loppuun maaliskuussa.

Toista kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut Suomen suurimmaksi seikkailutapahtumaksi, sillä tänä vuonna lauantaina on yhteensä 500 osallistujaa. Viime vuonna osallistujia oli noin 270. Tapahtuman suuresta suosiosta kielii myös se, että osallistujia on myös jonossa odottamassa vapautuvia paikkoja.

”Yritämme kasvattaa tapahtuman kokoa hallitusti. Käytettävissä oleva kanoottimäärä rajoittaa osallistujamäärää. Olemme haalineet tapahtumaan kaikki lähialueiden kanootit. Kaikissa sarjoissa melotaan vähintään tunnin ajan, joten kanootteja tarvitaan aikamoinen määrä.”

Tapahtumassa oli viime vuonna mukana paljon ensimmäistä kertaa seikkailutapahtumaan osallistuneita ihmisiä. Kisan jälkeen toteutetun palautekyselyn perusteella 60 prosenttia osallistujista ei ollut aiemmin osallistunut mihinkään seikkailutapahtumaan.

”Ensikertalaisten suurta määrää selittää varmasti Himoksen hyvä sijainti, monentasoisille osallistujille sopiva sarjatarjonta ja luontoliikunnan suosion kasvu”, Taini pohtii.

Tänä vuonna lauantaina seikkaillaan viidessä sarjassa, eli 4 ja 6 tunnin Enjoy-sarjoissa, 6 ja 8 tunnin Challenge-sarjoissa ja 8 tunnin Extreme-sarjassa. Suunnistusosuuksia on helpotettu viime vuodesta, sillä tasoerot olivat osallistujien kesken viime vuonna suuria juuri suunnistusosuuksilla. Pisimmillään kilpailijat taittavat päivän aikana 80 kilometrin matkan.

”Valtaosa osallistujista tulee tapahtumaan nautiskelemaan kokemuksesta ja vain pieni osa kilpailemaan tosissaan.

Lauantaina ensimmäisen yhteislähdön kilpailijat ampaisevat matkaan aamuyhdeksältä ja viimeinen lähtö on hieman ennen kello kahta iltapäivällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos