Tuomo Alanen on ikuistanut suvussa olleita isoja autoja pienoismalleihin – Välillä autojen osia täytyy hankkia ulkomailta asti: ”Huusin Ebaystä yhden leluauton sellaiseen hintaan, etten ole kehdannut sitä edes kotona kertoa”

Tuomo Alasen pienoismalliharrastus alkoi jo lapsena. Vitriinistä löytyy satakunta moottoriajoneuvoa pienoismallina, mutta muutamalla niistä on aivan erityinen tarina. Alasen taituroimia pienoismalleja on esillä Akuliinassa vappupäivänä.

UPM Kaipolan paperitehtaan entinen pääluottamusmies Tuomo Alanen jäi eläkkeelle reilut neljä vuotta sitten. Aika ei ole käynyt eläkkeellä pitkäksi. Siitä on pitänyt huolen miehen pienoismalliharrastus.

Tuomo Alanen nostelee varovasti pienoismalliautoja lasivitriinistä keittiönsä pöydälle ihasteltavaksi. Pian pöydällä komeilee kuusi taiten tehtyä pientä kuorma-autoa. Alasella olisi vitriinissä paljon lisääkin pienoismalleja, mutta nämä kuusi ovat erityisiä. Niiden innoittajana ovat toimineet Alasen perheen autot, eikä pienoismalleja ole tehty valmiista rakennussarjoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos