Vappupäivää vietetään perinteisin menoin Jämsän Äijän aukiolla

Vapun juhlinta alkaa Jämsän Äijän aukiolla vappupäivänä 1. toukokuuta jo aamusta. Varsinainen juhla alkaa kello 13.

Vappua vietetään tänä vuonna Jämsässä perinteiseen tyyliin Jämsän Äijän aukiolla ja Akuliinassa vappupäivänä 1. toukokuuta.

Juhlahulinat alkavat kello 10 perinteisellä vappupäivän lämpötilan mittauksella. Tuloksen julkistaa Lions Club Jämsänseudun presidentti Erkki Mäntylä.

Aukiolla kokoontuvat vappupäivänä myös harrasteajoneuvot. Autot ovat ihasteltavissa kello 11. Samaan aikaan Akuliinassa avautuu Tuomo Alasen pienoiskuorma-autojen näyttely. Alanen on paikalla kertomassa harrastuksestaan ja pienoismalleista.

Varsinainen vappujuhla alkaa kello 13. Tapahtuman avaa SAK:n paikallisjärjestön Markku Kankainen ja juhlapuheen pitää kansanedustaja Piritta Rantanen (sd). Kello 13.15 alkaen aukiolla nautitaan Rantasen kiitos- ja vappukahveja.

Kahvituksen yhteydessä on tarjolla musiikkia. Timo Salokorpi esiintyy kitaran kanssa tapahtumassa kello 11–14.

Kunniakäynnit ja seppeleenlaskut

Vappupäivänä suoritetaan myös kunniakäyntejä ja seppeleenlaskuja hautausmailla. Seppele lasketaan Kuorevedellä Kansalaissota 1918 muistomerkillä kello 10, Koskenpäällä Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkillä kello 11 ja Jämsässä Rauhan ja sovinnon muistomerkillä kello 12.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos