Tarpojien Taitopäivät toi Halliin lähes 50 partiolaista

Paavo Koskinen lusikan teossa. Taustalla Akseli Koponen, Oskar Varila ja Konsta Auvinen.

Hämeen Partiopiirin alueen tarpojat, eli 12–15-vuotiaat partiolaiset, harjoittelivat lauantaina 22. huhtikuuta kädentaitoja Taitopäivillä Kuoreveden Hallissa.

Tapahtuman järjestäjä Katja Järvinen Kuoreveden Kotkista kertoo, että tarkoituksena oli harjoitella rauhassa erilaisten työkalujen käyttöä ja valmistautua partiotaitokisojen kätevyystehtäviin.

Ohjelmassa oli puisen juustomuotin ja puulusikan nikkarointia kirjallisten, kuvilla varustettujen ohjeiden mukaan. Ohjeet oli muotoiltu partiokilpailuista tuttujen tehtäväkäskyjen mukaisiksi, mutta aikaa ei tällä kertaa otettu. Mahdollisuus oli myös pyytää apua ja toteutusvinkkejä Kuoreveden Kotkien Sampo Ärrälältä ja Mäntän Partiolaisten Tomi Simoselta, jotka olivat suunnitelleet tehtävät.

Akseli Koponen lusikan teossa.

Jesse Piispanen ja juustomuotti.

Jämsän Jokipartion Sorsa-vartion Paavo Koskinen, Oskar Varila, Akseli Koponen, Konsta Auvinen ja Jesse Piispanen osallistuivat ensimmäistä kertaa Taitopäiville. He kertoivat, että juustomuotissa haastavinta oli sahata loviliitokset. Työkaluina oli saha, taltta ja rullamitta. Aluksi toki piirrettiin tarvittavat apuviivat laudan kappaleisiin. Lopulta kaikki saivat liitokset kohdilleen ja pohja kiinnitettiin tappiliitoksilla poraamalla ensin reiät tapeille. Pohjaan oli tarkoitus vuolla myös vapaavalintainen kuvio, mutta siihen ei aika tällä kertaa riittänyt.

Puulusikkaa alettiin työstää tuoreesta koivuhalosta. Työkaluina tähän oli saha, kirves ja puukko. Ensin kirveellä hakattiin halosta lusikan malli, jonka jälkeen liemipesä ja varsi viimeisteltiin puukolla vuollen, kertoivat Jämsän Jokipartion pojat. Lusikat jäivät hieman kesken, mutta kyllä ne kotona loppuun vuollaan, pojat vakuuttivat.

Sorsat-vartion johtajina toimivat Sanna Taimisto ja Annika Raevaara-Marjanen iloitsivat ryhmänsä innokkuudesta ja mahdollisuudesta tavata saman ikäisiä partiolaisia eri lippukunnista.

Sää suosi tapahtumaa ja myös lounas nautittiin ulkona. Paikalla oli partiolaisia kahdeksasta lippukunnasta ja kaikkien mielestä tehtävät olivat mukavia ja sopivan haastavia.

Lusikoita syntyi moneen lähtöön.

Lähde: Kuoreveden Kotkat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos