Vappupäivänä aurinko paistoi ja kansa löysi tiensä Jämsän toritapahtumaan

Vähän yli kello kymmenen vappuaamuna Jämsän tori on vielä hiljainen. Ensimmäiset harrasteajoneuvot ovat tulossa torille ja Akuliinan ulkopöydissä pari ihmistä nauttii aamukahveja. Muuten ollaan odottavalla kannalla.

Kaksi hieman varttuneempaa valkolakkista ihmistä istuu tienpuoleisella penkillä. Jämsäläiset Kristiina ja Harri Korhonen ovat torivappujen vakiovieraita. Takana on heidän laskujensa mukaan jo yli 30 vappua samassa paikassa.

Kristiina ja Harri Korhonen ovat käyneet Jämsän vapputorilla jo yli 30 vuotta.

Kun he tulivat paikalle viittä vaille kymmen, ei torilla ollut juuri ketään. Aamun ensimmäinen rasti oli perinteisesti lämpötilan arvaaminen. Korhoset olivat osallistuneet neljällä arvauksella ja lähin heitti vain muutaman kymmenyksen mitatusta lämpötilasta, joka oli 7,8 astetta.

Nyt jo loppuneista vapputraditioista pariskunta kaipasi ainakin mieskuoroa. Harrasteautojen kavalkadia uutena traditiona ja pitivät hyvänä ideana. He olivat varanneet koko päivän torivappuun. Vappupuheet oli tarkoitus tulla kuuntelemaan erikseen iltapäivällä. Välillä käytäisiin kotona syömässä.

Aika kuluu ja koko ajan alkaa lisää väkeä virrata torille. Musiikki soi ja vielä äsken lähes tyhjä tori alkaa olla kuta kuinkin täynnä. Suurimman osan tilasta täyttävät harrasteautot, joita tulee koko ajan lisää. Mahtavatko kaikki edes sopia niille varattuun tilaan?

Arja Hallaniemi ja Pauli Turunen saapuivat torille upealla valkoisella avoautolla.

Marko Sarajärvi ja Sanna Venäläinen saapuivat paikalle asianmukaisesti pukeutuneina Simca Ariannella vuosimallia 1960.

Näin alkukeväästä yllättää avoautojen yllättävän suuri määrä. Vaikka lämmintä on edelleen alle kahdeksan astetta, ei yhdessäkään avoautossa ole katto ylhäällä.

Upealla Mercedes merkkisellä avoautolla paikalle kurvannut Suosaaren pariskunta tiivistää tunnelman seuraavasti: Tämä on lämmintä ja mukavaa kun kerran aurinkokin paistaa. Eihän avoautolla ole mitään virkaa, jos ajelee katto ylhäällä, vakuuttaa Voitto Suosaari. Katja on hiljaa, mutta hymyilee.

Vähän ennen kello yhtätoista torilla alkaa jo olla vappuinen meininki. Päivän ohjelma alkaa ja sitä riittää koko päiväksi.

Suosaaret nauttivat viileästä kyydistä avoautolla.

Torilla näkyi aamusta kohtuullisen paljon perheitä.

Ari Nieminen, Jenni Björk ja Veeti Nieminen tulivat pikaisesti katsastamaan vapputoria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos