J+J Teatterilla nähdään viikonloppuna ukrainalainen näytelmä – Edes kielimuuri ei estä esityksestä nauttimista, lupaa järjestäjä

Tapahtumassa pääsee maistelemaan myös ukrainalaisia leivonnaisia.

Viikonlopun esiintyjäkaarti on hoitanut itse myös puvustuksen.

J+J Teatterilla Jämsänkoskella on tarjolla viikonloppuna harvinaista herkkua, kun näyttämöllä nähdään ukrainankielinen näytelmä Ukrainalainen rakkaustarina.

Näytelmä kertoo Vasylijsta ja Oksanasta, jotka tapaavat ja rakastuvat ensi silmäyksellä. Mutta miten käy, kun Vasylij pyytää Oksanan kättä tämän tiukoilta vanhemmilta? Se ja muun muassa tukku ukrainalaisia kosintaperinteitä selviää näytelmästä.

Tapahtuman ideoineen Kaija EL ibourkin mukaan kieli ei estä näytelmästä nauttimista.

"Mukana on paljon laulua ja tanssia, ja tarina tulee kyllä aika hyvin esille, vaikkei kieltä ymmärtäisikään. Laitamme teatterilla myös esille infoa, jossa avataan näytelmän tarinaa vähän enemmän", EL ibourkin sanoo.

Esitykseen on vapaa pääsy, ja näytelmän lisäksi kävijöille on tarjolla kahvia, teetä ja kombuchaa sekä maistiaisia ukrainalaisista leivonnaisista. Niitä voi myös ostaa tuliaisiksi kotiin.

Kahviossa yleisöä viihdyttävät saksofonisti Mikhail Nedopekin ja viulisti Irina Arhipova, joka esiintyy myös näytelmässä.

Kaija EL ibourkinin mukaan ajatus tapahtumasta lähti alun perin tarpeesta tarjota paikkakunnalla asuville ukrainalaisille mahdollisuus harrastaa jotain. Tapahtuman tukijaksi ilmoittautui Jämsän nuorisovaltuusto, ja aluksi esillä ollut idea yksittäisistä esityksistä kasvoi nopeasti näytelmäksi.

"Mukana on eri ikäisiä ukrainalaisia, ja harjoituksissa on ollut hienoa katsoa heidän iloista menoaan", EL ibourkin kertoo.

Ukrainalainen rakkaustarina J+J Teatterilla, Kauppakuja 3, lauantaina ja sunnuntaina 6. ja 7. toukokuuta kello 15-19. Vapaa pääsy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos