Huippukokit yrittävät kopioida Elosen Sacherkakun MTV:n uutuusohjelmassa – Asiantuntevassa raadissa mukana myös Jari Elonen

Kokit Kim Mikkola ja Karoliina Jaakkola yrittävät kopioida Elosen Leipomon klassikkokakun Snackmasters Suomi ohjelmassa.

Jorma Uusitalo, Aila Kiiskinen, Katri Mäkinen ja Jari Elonen kertaavat Sacherkakun arviointikriteerejä.

Ensi viikolla valtakunnallisessa televisiossa nähdään, kun kaksi huippukokkia yrittää luoda tarkan kopion jämsäläisen Elosen Leipomon Sacherkakusta.

Kyseessä on MTV:n uutuusohjelma Snackmasters Suomi, jonka ideana on, että huippukokit yrittävät luoda suomalaisten rakastamista ”snäkeistä”, välipaloista, valmisruoista tai herkuista omissa keittiöissään tarkan kopion. Lähemmäs alkuperäistä tuotetta päässyt kokki voittaa. Apunaan keittiössä heillä on vain kopioitava tuote ja oma ammattitaito.

Ohjelma alkoi toukokuun alussa ja Elosen kakkua kokit pääsevät valmistamaan tiistaina 9. toukokuuta.

Ohjelman ideaan kuuluu, ettei kokeilla ei ole aavistustakaan jakson tuotteesta ennen kuin se paljastetaan jakson alussa. Heillä on kaksi päivää aikaa testata tuotteen valmistusta ennen varsinaista kilpailusuoritusta. Lopullisesti Sacherkakku leivotaan kasaan studiolla, jossa sitä odottaa myös tiukka palaute. Jakson lopussa kokkien kakut arvioi tuotteen hyvin tunteva raati; Elosen toimitusjohtaja Jari Elonen, tuotekehityspäällikkö Aila Kiiskinen, Kondiittorimestari ja tuotekehittäjä Katri Mäkinen sekä Kondiittorimestari Jorma Uusitalo. Tuotteesta arvioidaan maun lisäksi myös rakenne, glaseeraus, aprikoteeraus, signeeraus ja kakun kostutus. Tarkemmin täyttyneiden kriteerien perustella raati valitsee lopuksi jakson voittajan.

Raimo Elosen legendaarinen Sacherkakku

Elosen Leipomon vaimonsa kanssa perustanut Raimo Elonen haki opit Sacherkakun valmistukseen Wienistä vuonna 1983, jolloin sen valmistus aloitettiin Elosen leipomolla. Sacherkakun valtakunnallinen jakelu aloitettiin vuonna 2006.

40 vuoden aikana tuotetta on kehitetty maltillisesti perinteitä kunnioittaen, koska kyseessä on erityinen klassikko. Alkuperäiseen Sacheriin verrattuna Elosen Sacherkakku on kehitetty erityisesti ajatellen suomalaista makumaailmaa. Nykyisen Elosen Sacherkakun peruselementit ovat runsaan suklainen pohja, aito konjakki kostutuksessa, raikas aprikoositäyte, täyteläinen kuorrutus sekä päällä kondiittorien käsin kirjoitettu Sacher-teksti. Kehitystyössä on huomioitu myös valtakunnallisen jakelun haasteet: kakun on kestettävä pitkät kuljetusmatkat sekä säilyttävä herkullisena koko myyntiajan. Haastetta siis riittää ja se näkyy myös tunteenpurkauksina keittiöissä.

Snackmasters-formaatti on alun perin Englannista ja siitä on tullut menestys ympäri maailman. Tuotteina maailmalla on nähty niin hampurilaisia, jäätelötuutteja, keksejä, leivonnaisia kuin juustonaksuja.

Kokkeina ohjelmassa mittaa toisistaan ottavat Kim Mikkola ja Karoliina Jaakkola. Ohjelman juontaa snackien suurkuluttajaksi tunnustautuva Joonas Nordman.

Snackmasters Suomi tiistaina 9. toukokuuta kello 21 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lähde: Elonen Oy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos