Jämsän keskusta täyttyy iloisesta sykkeestä lauantaina 20. toukokuuta – Luvassa toimintaa ja tietoa kaikenikäisille

Tällaisessa pomppulinnassa päästiin pomppimaan jokunen vuosi sitten Jämsänkosken markkinoilla. Pomppulinna löytyy myös Iloista sykettä -tapahtuman toimintapisteiden joukosta. Ohjelmaa on tiedossa kaikenikäisille.

Jämsän keskustan alueella on lauantaina 20. toukokuuta tarjolla runsaasti toimintaa ja mukavaa yhdessäoloa, kun järjestyksessä ensimmäinen Iloista sykettä -hyvinvointitapahtuma valtaa tienoon.

Kaikenikäisille tarkoitettu maksuton tapahtuma tuo eri puolille keskustaa monenlaisia liikuntaan, terveyteen ja kulttuuriin liittyviä toiminta- ja tietopisteitä.

Kaikkiaan 22 toimintapisteestä löytyy muun muassa pomppulinna, glittertatuointia, liikunnallisia temppuratoja, melontaa, frisbeegolfia, kuulokävelyä, ilmajoogaa, tankotanssia, taidenäyttely ja maalausta. Maauimalan liikuntakontilta voi lisäksi lainata BMX-pyöriä ja skuutteja pumptrack-radan testaamiseen.

Terveyteen liittyvillä pisteillä on tarjolla tietoa oman terveyden edistämisestä ja terveysmittauksista.

Tapahtuman toimipisteillä voi kierrellä omaan tahtiin. Suurimmassa osassa pisteistä toimintaan voi osallistua koko ajan, mutta päivän ohjelmassa on myös ohjattuja tuokioita.

Kirjastolla on tarjolla tuolijoogaa kello 10.30 ja 11.30. Kaie Hakosen vetämään 15 minuutin mittaiseen rentoutus- ja hengitysharjoitukseen voi puolestaan osallistua kello 10, 10.30 ja 11 Kaijankulmassa (Lindemaninkatu 1). Himos Tanssijat esiintyy ja tanssittaa yleisöä Jämsän Äijän aukiolla tasatunnein kello 10, 11, 12 ja 13.

Vähintään viisi toimipistettä katsastaneet ja niistä tapahtumapassiinsa merkinnän saaneet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on lippuja Akuliinan Keikkakesän keikalle ja uimahalliin. Tapahtumapasseja saa kaikilta toimintapisteiltä.

Tapahtuman ovat ideoineet Jämsän Muistiyhdistyksen Porukassa parempi – aivoterveyttä eläkevuosiin -hankkeen Riikka Salke ja Tuija Backman. Taustalla oli ajatus hyvinvointitapahtumassa, jossa voisi hauskalla tavalla vahvistaa osallistujien aivoterveyttä, antaa vinkkejä oman terveyden edistämiseen ja mahdollistaa samalla vaikkapa uuden harrastuksen löytyminen.

Iloista sykettä -tapahtuman on järjestänyt Porukassa parempi -hanke yhteistyössä Jämsän kaupungin, Jämsän seudun Pelastakaa Lapset ry:n ja Akuliinan kanssa.

Iloista sykettä -hyvinvointitapahtuma lauantaina 20. toukokuuta kello 10–14 Maauimalan liikuntapuistossa, Jämsän Äijän aukiolla ja keskustan yrityksissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos