Jämsän kirjastopalvelupäällikkönä aloittava Risto Heikkinen uskoo, että kirjasto säilyttää paikkansa lukemisen ja kulttuurin kuluttamisen murroksessakin

Kriittiselle, luovalle ja empaattiselle ajattelulle ja vuorovaikutukselle on tarvetta, vaikka maailma muuttuisi, ja kirjasto on hyvällä paikalla tukemassa niitä, Risto Heikkinen arvioi.

Jämsän kirjastopalveluissa on kaikkiaan 11 vakituista työntekijää tuleva kirjastopalvelupäällikkö Risto Heikkinen mukaan lukien. Heikkinen on ollut ilahtunut henkilöstön ammattitaidosta ja asiantuntijuudesta, jotka ovat osaltaan auttaneet myös Heikkisen paremmin uuden työn alkuun. ”Ehkä hienoin yksityiskohta Jämsässä on ollut huomata, miten paljon eri toimijoiden sijainti saman katon voi luoda yhteistyötä”, Heikkinen arvioi.

Risto Heikkinen ei jätä väliin tilaisuutta tutustua kirjastoihin. Vaikka ennestään vieras kirjasto tulisi kohdalle vapaa-ajalla, on Heikkisellä tapana pysähtyä tutkimaan, mitä sieltä löytyy. Hyvät ideat hän nappaa mukaansa omalla työmaallaan sovellettavaksi.

”Kirjastoalalla ei edes puhuta varastamisesta, vaan parastamisesta”, Heikkinen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos