Aamu Elokannas maalaa pääasiassa akryylimaaleilla. ”Minulla on usein joku refekuva, jonka pohjalta lähden teosta tekemään ja inspiroitumaan. Monesti olen itse mallina itselleni, mutta teoksieni inspiraationa on myös esimerkiksi ystäviäni.”

Taiteessaan vaikeita tunteita ja stigmaisia aiheita käsittelevälle jämsänkoskelaislähtöiselle Aamu Elokannakselle häpeä on tuttu tunne: ”Pelkään, että minut leimataan, kun tuon julkisesti esiin sairauteni”

Aamu Elokannas inspiroituu etenkin ihmisistä, kehoista, epävarmuudesta ja tunteista. Hän haluaa olla taiteellaan omalta osaltaan purkamassa yhteiskunnassa läsnä olevaa läskifobiaa.


”Jossain vaiheessa en pystynyt näkemään tulevaisuutta ollenkaan. Nyt minulla on haaveita sen varalle”, 23-vuotias jämsänkoskelaislähtöinen Aamu Elokannas kertoo ja hymyilee valloittavasti.

Jyväskylään vuosi sitten kumppaninsa kanssa Jämsästä muuttanut Elokannas kertoo olevansa onnellinen, pitkästä aikaa elämässään. Mielenterveysongelmien kanssa yläkouluikäisestä lähtien paininut Elokannas kokee, että uusi asuinkaupunki on antanut hänelle tilaa hengittää ja vapauden olla enemmän oma itsensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos