Jämsän 4H-yhdistyksen metalliromukeräys tarjoaa jälleen oivan tilaisuuden tukea paikallista nuorisotyötä

Keräykseen ei voi enää tuoda esimerkiksi sähkö- ja elektroniikkaromua tai akkuja.

Taas on mahdollisuus hankkiutua eroon ylimääräisestä metalliromusta ja tukea samalla paikallista nuorisotyötä.

Jämsän 4H-yhdistyksen perinteinen metalliromukeräys on jälleen alkanut ja jatkuu aina 11. kesäkuuta saakka.

Keräyspisteet ovat aiemmilta vuosilta tuttuja, ja niitä on kaikkiaan kuusi. Jämsässä metalliromua voi viedä Saarentien varrella sijaitsevalle risujenkeräyspaikalle, Jämsänkoskella Myllymäkeen Taitajantien kulmaan. Hallissa ja Länkipohjassa keräyspaikka löytyy paloaseman luota, Koskenpäältä koulua vastapäätä.

Kuhmoisissa keräys tapahtuu Halli 24:n lähellä Nuutinrinteentiellä.

Keräykseen voi viedä kattopeltiä, metallirakenteita, polkupyöriä, kiukaita, maatalouskoneita, tynnyreitä ja muuta vastaavaa metalliromua.

Keräykseen eivät kelpaa nesteet, kylmälaitteet, sähkö- ja elektroniikkaromu, renkaat tai muu vastaava. Akkujen vastaanotto lopetettiin viime vuonna kesken keräysajan väärinkäytösten vuoksi, ja tänä vuonna niitä ei vastaanoteta ollenkaan.

”Kovasti toivomme, ettei paikalle tuotua romua kauheasti vietäisi. Jos sieltä löytää jonkun aarteen, niin keräyspaikoilta löytyy puhelinnumeroita joihin soittaa ja kysyä, voiko sen vaikka vaihtaa johonkin”, Jämsän 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Leena Toivakka sanoo.

Perinteiseen tapaan keräyksen tuotto käytetään kokonaan paikallisen nuorisotyön hyväksi.

”Yhdistyksen varainhankinnassa tämä on hyvä, muuhun toimintaan sopiva muoto. Lisäksi sitä toivotaan joka vuosi kovasti, ja moni on tänäkin vuonna kysynyt sen alkamisesta jo etukäteen. Ihmiset kyllä osallistuva siihen mielellään”, Toivakka sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos