Moni jämsäläisnuori on jälleen valmiina kesätöihin 4H:n kautta – ”Nyt tarvitaan vain työpaikkoja, joita tarjota heille”

4H-yhdistyksen kesätyöpankin johtajana toimii tänä vuonna Ella Pohjoismäki.

Nuoria voi tilata 4H-yhdistyksen kautta monenlaisiin hommiin.

Alkaako pihanurmikko kaivata leikkuuta? Ikkunat pesua tai varasto järjestelyä? Näihin ja lukuisiin muihinkin askareisiin voi tänäkin kesänä hakea tekijää Jämsän 4H-yhdistyksestä.

”Toistaiseksi nuoria on kysytty eniten juuri nurmikonleikkuuseen ja siivoushommiin, mutta he pystyvät tekemään paljon muutakin, esimerkiksi kaupoissa ja muissakin yrityksissä”, elokuun puoliväliin saakka 4H:n kesätyöpankin johtajana toimiva Ella Pohjoismäki kertoo.

Valtaosa nuorista työskentelee tuntipalkalla, jonka laskuttamisesta ja palkan maksamisesta huolehtii 4H. Kesätyöntekijäreservissä on niin alle 18-vuotiaita kuin täysi-ikäisiäkin nuoria.

”Nuoria on mukana tosi hyvin, minulla on tässä kansiollinen työhakemuksia”, sanoo Pohjoismäki, jonka tehtävänä on saattaa työnantajat ja sopivat työntekijät yhteen.

”Nyt tarvitaan vain työpaikkoja, joita tarjota heille.”

Ella Pohjoismäki on opiskellut Helsingin yliopistossa jo pari vuotta. Kesän vietto Jämsässä tuli mahdolliseksi, kun vanhoilta kotiseuduilta löytyi sopiva kesätyöpaikka. 4H on Pohjoismäelle tuttu jo ennestään, sillä viime kesänä hän toimi vetäjänä yhdistyksen leireillä. Leirillä hänet nähdään tänäkin vuonna.

Hyvällä tuurilla työntekijän voi saada pariksi viikoksi hommiin maksuttakin. Taustalla on Jämsänjokilaakson Säästöpankkisäätiö, joka tukee tänäkin vuonna 14-17-vuotiaiden jämsäläisnuorten työllistymistä. Nuoret voi palkata töihin kaikkiaan 10 päiväksi, työpäivän pituus on kuusi tuntia. Nuorten palkan maksaa työnantajan sijaan säätiö. Tukipaketti riittää kaikkiaan 35 nuorelle.

”Töitä voivat tarjota niin yksityiset, yritykset kuin esimerkiksi yhdistykset. Kyselyitä on jo tullut jonkin verran, ja paikat jaetaan siinä järjestyksessä, kuin hakemukset on jätetty”, Pohjoismäki sanoo.

Viime vuonna nuoret työllistyivät monenlaisiin tehtäviin, aina MM-rallien järjestelypuuhiin saakka.

”Taisi jossain työhakemuksessa nyt lukeakin toive päästä järjestämään ralleja.”

Lisätietoja nuorten työllistämisestä löydät 4H:n verkkosivuilta. Hakemus Säästöpankkisäätiön tukemien nuorten palkkaamiseen löytyy niin ikään yhdistyksen kotisivuilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos