J+J Teatterin nuorten räväkässä uutuusnäytelmässä kyytiä saavat komedian keinoin niin opettajat, koulumaailma kuin nuoret itse

Lauantaina ensi-illan saaneen näytelmän esitykset jatkuvat Jämsänkoskella 26. toukokuuta saakka.

Kuka on kenenkin BFF, kuka on ollut silleen, kuinka vaikeaa on päästä känniin? Muun muassa näitä aiheita käsitellään räväkin ottein J+J nuorten ryhmän uudessa näytelmässä.

J+J Teatterin nuorten ryhmän tämän kevään näytelmä Ei elämää vaan koulua varten sai ensi-iltansa lauantaina 13. toukokuuta. Räävittömässä komediassa naureskellaan niin eriarvoisuudelle kuin ennakkoluuloille, ja oman osansa saavat niin teinit, opettajat kuin koko koulumaailmakin.

Vaikka näytelmä on hyvän mielen komedia, siinä on myös vahva sanoma, ohjaaja Maria Telen kertoo.

”Näytelmässä esille tuodut ongelmat ovat oikeita, vaikka niistä kerrotaankin komedian keinoin. Se antaa katsojalle miettimisen aihetta. Nuoretkin joutuvat pohtimaan, mikseivät kaikki voi vain olla kavereita ja miksi joitain pitää syrjiä”, Telen sanoo.

Elina Kilkun käsikirjoittaman Ei elämää vaan koulua varten -näytelmän valitsivat ohjelmistoon nuoret itse.

”Nuoret toivoivat esitettäväksi näytelmää, jossa olisi myös laulua ja tanssia. Musikaalissa lauluja olisi ollut jo tosi paljon, eikä ollut aivan helppoa löytää muutamia lauluja sisältäviä tekstejä. Valinta tehtiin lopulta neljästä hyvin erilaisesta vaihtoehdosta”, Telen sanoo.

J+J Teatterin nuorten ryhmä

Ei elämää vaan koulua varten -näytelmä

Käsikirjoitus: Elina Kilkku.

Ohjaus: Maria Telen.

Rooleissa: Jesse Sipovaara, Emilia Lindroos, Matias Könkkölä, Maisa Kanerva, Sofia Selenius, Aino Kuronen, Kaappo Kasesniemi, Silja Piirainen, Neea Pahula, Olli Veijanen, Aliisa Karppinen, Elli Sipponen ja Iida Lahtinen.

Laulun ohjaus ja koreografiat: Tuulia Piirainen, Silja Piirainen ja Maisa Kanerva.

Puvustus: Odetta Karstila.

Ääni ja valot: Jon Pettersson.

Laulujen taustamusiikki: Paikkakunnan Pojat.

Laulut: Maukka Perusjätkä: Säpinää, Tehosekoitin: Maailma on sun, Tiktak: Heilutaan ja Haloo Helsinki: Laula lujempaa.

Nuorten ryhmässä on tällä hetkellä mukana 13 nuorta. Joukossa on niin ensikertalaisia kuin jo teatterin lasten ryhmässä harrastuksen aloittaneita konkareitakin. Nuorimmat ovat iältään 13-vuotiaita, vanhin 19.

”Teatteri vaatii harrastuksena todella paljon sitoutumista, ja sitä tältä porukalta on löytynyt. Näytelmän harjoitukset alkoivat tammikuussa ja ensi-iltaviikolla päivät venyivät välillä pitkiksikin. Ryhmä jaksoi painaa upeasti. Ensikertalaisetkin ovat olleet tosi innostuneita ja sitä mieltä, että tästä tulee heille harrastus”, Telen kertoo.

J+J Teatterin nuorten ryhmän näytelmä Ei elämää vaan koulua varten, esitykset pe 19.5. klo 19, ke 24.5. klo 19, to 25.5. klo 19 ja pe 26.5. klo 19 J+J Teatterilla Jämsänkoskella, osoite Kauppakuja 3.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos