Suomen Mercedes-Benz Klubi tuo Himokselle näytille upeita autoja

Viime vuonna näyttelytilassa oli tämän näköistä.

Suomen vuonna 1979 perustettu Mercedes-Benz klubi tuo lauantaina 20. toukokuuta jo toisen kerran Himokseen näytille upeita harrastusajoneuvoa, raskasta kalustoa ja uusia Mercedes Benz -autoja. Kutsu on lähtenyt myös poliisille. Toiveena olisi saada paikalle Mercedeksen G280 panssaroitu auto ja mahdollisesti muita poliisin käyttämiä Mercedeksiä.

Paikalle odotetaan satoja autoharrastajia ympäri Suomea ja hienoja autoja on mahdollisuus bongata koko päivän paitsi näyttelyteltassa, myös parkkipaikalla. Itse näyttelytelttaan sopii vajaat 30 autoa.

Järjestelyistä vastaava Keski-Suomen Mercedes Benz klubin jaostopäällikkö Jouni Salonen kertoo, että viime vuonna Himos osoittautui niin hyväksi paikaksi järjestää tällainen näyttely, että tänä vuonna päätettiin tulla uudestaan ja ilmeisesti tästä on tulossa perinne. Klubiin kuuluu jäseniä ympäri Suomea ja Himos sijaitsee sopivasti aika keskellä maata.

Salonen korostaa, ettei tapahtuma ole mikään harrasteajoneuvojen kokoontumisajo, vaikka sellaisiakin paikalle odotetaankin runsain mitoin. Enemmänkin on kyseessä autonäyttely, jossa myös Mercedeksen maahantuoja Veho on mukana. Tulossa on edelleen raskasta kalustoa lähialueen liikennöitsijöiltä.

”Tilaisuuteen osallistuminen ei ole sidottu klubin jäsenyyteen. Jos ajokki on hienosti pidetty tai entisöity Mercedes, sen voi tuoda lauantaina näytille. Vilpitön halumme on kerätä Suomesta parhaat harrastajien helmet kaikkien nähtäville yhdeksi päiväksi. Ihan parhaita ei aina saada. Minä yritin jo toisen kerran saada Jyväskylästä yhden helmen nähtäväksi, mutta valitettavasti se ei tälläkään kertaa onnistunut. Uskon kuitenkin, että se vielä joskus onnistuu,” pohtii Salonen.

Hän haluaa muistuttaa vielä, että Himokselle on tulossa myös huomattava määrä raskasta kalustoa. Sellaisia ajoneuvoja, joita on hyvin harvoin mahdollisuus nähdä muuta kuin vilahdukselta.

Yleisölle ilmainen näyttely avautuu Himos Parkin tapahtuma alueella kello 10 ja on auki iltaviiteen saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos