Lapset ja perheetkin kisailivat Himos Jämsä Adventuressa – Jyväskyläläiset sisarukset veivät voiton lasten seikkailussa

Toista kertaa järjestetyssä Himos-Jämsä Adventuressa oli tänä vuonna lapsille ja perheille omat sarjat perjantaina.

Sisarukset Hilda ja Liida Lahti voittivat lasten yhdeksän kilometrin mittaisen seikkailun.

Toinen Himos Jämsä Adventure otti perjantai-iltana 12. toukokuuta varaslähdön ja avasi ovensa myös seikkailukisasta kiinnostuneille lapsille ja perheille, jotka pääsivät ottamaan mittaa toisistaan niin suunnistuksen, melonnan, pyöräsuunnistuksen kuin parin yllätystehtävänkin merkeissä Himoksen alueella.

Lasten 9 kilometrin seikkailu ratkesi vasta viimeisenä lajina määrätyssä järjestyksessä poljetussa pyöräsuunnistuksessa, missä voittoon nousi jyväskyläläinen Skill Issuet.

Voittoajan 1.09.39 saaneen parin muodostivat Lahden sisarukset Liida ja Hilda.

”Tämä oli ensimmäinen seikkailukisani”, kertoi hyvävoimaisena maalilinjan ylittänyt Hilda.

”Se varmaan ratkaisi voiton, kun olemme molemmat pyöräsuunnistajia”, arveli Liida.

Kun Liidalla oli kokemusta melonnasta, hän piti vauhtia yllä ja Hilda pyrki antamaan tukea parhaansa mukaan.

Yllätystehtävistä niin labyrintti kuin kiipeily yksi kerrallaan itse asetetun korin päälle olivat voittajakaksikon mieleen.

Liida oli mukana myös viime vuonna järjestetyssä ensimmäisessä Adventuressa ja sijoittui 4 tunnin Enjoy -sarjassa hienosti toiseksi isänsä Anssin kanssa.

Retki-Veikkojen suunnistajille muut mitalisijat

Iida Taini pinosi koreja keskittynyt ilme kasvoillaan.

Superserkukset eli 12-vuotiaat Iida Taini ja Janette Tarkiainen pitivät itsensä mitalisijoilla läpi kilpailun ja voittokin oli hetken käden ulottuvilla, kunnes yksi rasti pyöräsuunnistuksessa osoittautui hankalaksi.

”Pummasimme rinteiden alla ollutta rastia ja taisimme pudota kartaltakin”, harmitteli Iida.

Hän myönsi melonnan sujuneen ihan hyvin perä edelläkin, kun he hakivat ensin siltarastin ja vastarannan rastin sekä vasta lopuksi laiturirastin.

Janette kertoi labyrintin kierron mustilla laseilla sujuneen hyvin, mutta korien pinoaminen ja kiipeily niiden päälle tuntui pelottavalta.

”Oli paineita pitää toinen sija, sillä yhdenkin korin putoaminen olisi tiennyt kolmatta sijaa.”

Lasten kisassa oli dramatiikkaa, kun kisaa koko ajan johtaneet Suunta Sonnit eli 13- ja 14-ikäiset Eino Mäkinen ja Kalle Seppälä pysäytettiin juuri ennen maalileimausta.

”Kun pojat eivät olleet hakeneet pyöräsuunnistusrasteja niin kuin reittikirjassa luki, he joutuivat tekemään sen ennen kuin saivat maalileimauksen, selvitti tapahtumajohtaja Juha Taini.

Kaksikko polki vauhdikkaasti reitin vaaditussa järjestyksessä ja leimasi maalissa kolmantena ajalla 1.12.57. Tappiota tuli Superserkuksille vain 34 sekuntia.

”Vähän ärsytti, kun näin kävi, kun kaikki meni muuten nappiin”, tuumasivat Eino ja Kalle.

Lasten seikkailu kokosi debyytissään yhdeksän paria, joista kaikki selvittivät suunnistuspainotteisen reitin ja yllätystehtävät.

Perheseikkailu Sportia Jämsän nimiin

Niin ikään ensimmäistä kertaa järjestetyn Perheseikkailun vei nimiinsä Sportia Jämsä, jonka väreissä seikkailivat Sari ja Akseli Heinonen.

Heidän loppuvetonsa oli niin vakuuttava, että kaksikko kirjasi ajakseen 1.12.00, joka oli aivan omaa luokkansa sarjassa.

Perheseikkailussa ylitti maalilinjan kaikkiaan neljä paria, joissa kolmessa oli mukana äiti ja lapsi.

Lähde: Himos-Jämsä Adventuren tiedote.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos